Kilenc helyet javítva Tóth László újra a pontszerzők között

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

A 17. helyről rajtolva ért célba nyolcadikként Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője a Formula Renault Európa-kupa Spa-Francorchamps-i második futamán.

spa_fr_kn-4137.jpg

Az olasz csapat számára nem indult túlságosan jól a versenyhétvége, a szabadedzéseken és az időmérőkön a guminyomás eltalálásával és a versenyautók beállításával is meggyűlt a bajuk, így sem Tóthnak, sem pedig olasz csapattársának, Nicola Marinangelinek nem sikerült túlságosan jól egyik kvalifikáció sem. A harmadik versenyző, Lorenzo Colombo egészségi problémák miatt visszalépett a futamoktól, így a BhaiTech csak két autóval állt rajthoz a péntek délutáni, valamint a szombat délelőtti versenyen.

A pénteki első futam idő előtt véget ért, a heves esőzés közben négy kör után egy baleset is történt, ami miatt a pályára kellett hajtania a Safety Carnak, aztán rövidesen a legtöbb pilóta azt közölte csapatával, hogy az időjárási körülmények alkalmatlanok a versenyzésre, ezért piros zászlóval végleg leintették a viadalt.

spa_fr_kn-4706.jpg

Szombaton délelőtt a nagy eső után folyamatosan felszáradó pályán kezdődhetett meg a hétvége második versenye, Tóth László pedig kiválóan rajtolt el a 17. helyről, versenyautóján a vizes aszfaltra alkalmas gumikkal, de a száraz pályán használt beállításokkal. A 20 éves pilóta az egész futam során gyors volt, egymás után tudta megelőzni az előtte haladókat, a 8-9. helyért a hajrában nagy csatát vívott a finn William Alatalóval, s végül nyolcadikként intették le, ezzel a 30 perc + 1 körös versenyen ő javította a második legtöbbet a rajtpozíciójához képest, nála csak a futamgyőztes jött előre több pozíciót. A magyar versenyző hat pontot szerzett, mert az egyik előtte végző riválisa csak vendégpilótaként vett részt az eseményen, ezért ő nem kaphatott bajnoki pontokat.

 „Elsősorban nem is annyira a pontszerzésnek örülök, mint inkább annak, hogy versenyképesek voltunk, rendben volt az autó, és csatázni tudtunk a TOP-10-es helyezésekért” – nyilatkozta a futam után Tóth, aki az újoncok között negyedik lett a versenyen.

spa_fr_kn-3712.jpg

A Formula Renault Európa-kupa jubileumi, 50. idénye a következő hétvégén Imolában folytatódik, ahol a Formula–1-es Emilia Romagna Nagydíj betétfutamaként rendezik meg a sorozat nyolcadik fordulóját. Azt követően még a németországi Hockenheimbe, valamint a franciaországi Paul Ricard versenypályára látogat el a mezőny.

Fotó: Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5216257998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása