Máris bekavart a Formula–E 2021-es versenynaptárába a koronavírus

Hónapokban mérhető egyelőre, mire elkezdődik a Formula–E új évada, ennek ellenére két versenyt – ideiglenesen – elkaszáltak.

1-eps611_180341_fer8230.jpg

Még jóval az előző szezon vége előtt, június adta ki 2020/2021-es, ám kizárólag jövő évi ePrix-ket tartalmazó versenynaptárát a Formula–E, de úgy látszik, hogy a hatodik után a hetedik szezon menetét is átírja a koronavírus. Habár a bajnokság közleménye virágnyelven fogalmaz, még csak nem is említve a „koronavírust”, a kontextus alapján egyértelmű, hogy a járvánnyal összefüggésben döntöttek bizonyos módosításokról.

Az eredeti, január közepi szezonkezdésre (egyelőre) nincs hatással a globális egészségügyi krízis, de az eredeti tervekkel ellentétben nem egy, hanem két versenyt rendeznek a chilei Santiagóban, melyeket zárt kapuk mögött rendeznek meg, mégpedig „egészségügyi és biztonsági okok miatt, a santiagói hatóságokkal szorosan együttműködve”. Így a világbajnoksággá avanzsáló sorozat két duplafutamos hétvégével indul, hiszen Szaúd-Arábiába – ahová február 26-27-én látogat el a mezőny – eleve két versenyt terveztek.

Ennek hátterében az áll, hogy a mexikóvárosi fordulót, illetve a kínai Sanya ePrix-t határozatlan időre elhalasztották, de a szervezőknek továbbra is szándékukban áll a lehető legtöbb futamot megrendezni, és amennyire lehet, tartani magukat az előre meghatározott menetrendre, de ahogy eddig is, az egészség és a biztonság prioritást élvez a személyzetre, a csapatokra, a gyártókra, a partnerekre, a versenyzőkre, a rajongókra, valamint a városok állampolgáraira nézve.

A versenynaptár véglegesnek aligha mondható stádiumára az is utal, hogy a következő versenyeket várhatóan 2021 elején jelentik majd be, addig is a Formula–E a helyi hatóságokkal közreműködve monitorozza a helyzetet, persze valamennyi változtatás az FIA Motorsport Világtanács jóváhagyásán is múlik.

Fotó: Andrew Ferraro / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1116253328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása