WTCR: Élesedik az Ehrlacher-Guerrieri csata, újabb futamot nyert az argentin
WTCR 2020: Hungaroring – 3. futam

Szinte minden terv szerint alakult a Honda számára az utolsó hungaroringi versenyen, s habár Tassi Attila visszaesett, Esteban Guerrieri újabb lépéssel került közel Yann Ehrlacher-hez.

4ea4a7ff3d317e7ed207fee2983579cc.jpg

Négy Honda indulhatott az első négy helyről a WTCR harmadik, egyúttal a Super Racing Fesztivál lezárását jelentő versenyén a Hungaroringen, s miután Esteban Guerrieri és Tassi Attila alkották az első sor, ezúttal is volt esély a magyar dobogóra. Csakhogy ez az esély már a rajt után elúszni látszott, a magyar pilóta kerekei ugyanis kiforogtak, így két csapattársa, Tiago Monteiro és Néstor Girolami, majd a 2-es kanyar előtt Jean-Karl Vernay is elment mellette.

Ezt követően, még a 15 körös futam elején a vezető kvartett meg is lépett a mezőnytől, Tassi pedig megkapta a nyakába Mikel Azconát, aztán a hatodik körben előzött is a Zengő Motorsport Cuprájával. Ezzel a spanyol nem hagyta annyiban, néhány körrel később elképesztő manőverrel cselezte ki Vernayt, átvéve a negyedik helyet az Alfa Romeo franciájától. Mindeközben mögöttük Gabriele Tarquini csapat szét a Lynk&Có-sok között, egymás után vadászta le a Hyundai-jal Santiago Urrutiát, Yvan Mullert és Yann Ehrlacher-t.

Az élbolyban azonban érdemi változásra már nem került sor, Guerrieri vezetésével magabiztos hármas győzelemmel zárta a hétvégét a Honda. Az argentin hétvégi második sikerével jócskán javította bajnoki esélyeit: a második futamot nyerő Ehrlacher-vel szemben 40-ről 22 pontosra csökkentette hátrányát. Monteiro – idén először – és Girolami állhatott még dobogóra, őket Azcona, Vernay, Tassi, Tarquini, Ehrlacher és Muller követte.

A négyszeres világbajnokkal az utolsó körökben még összecsapott Michelisz Norbert, aki valamivel korábban Urrutiával is összeakasztotta a bajszát, de helycsere itt sem történt. Michelisz így is szépet mentett (újra), a 15.-ről indulva a 10. helyen intették le. Ami a másik két magyart illeti: Boldizs Bence 17., Kismarty-Lechner Gábor a 21. lett. Két hét múlva Aragónban folytatódik a bajnokság.

A harmadik futam végeredménye:

wtcr_2020_hungaroring_r3.jpg

Nyitókép: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3316244964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása