Zárt kapus WTCR és kamion-Eb a Hungaroringen – mutatjuk, hogy nézheted!

Michelisz Norberték és Kiss Norberték először versenyeznek ugyanazon a hétvégén a Hungaroringen, ám a Super Racing Fesztivált zárt kapuk mögött tartják, így csak a tv-képernyők előtt élvezhetjük a magyar versenyzők hazai szereplését.

7c59da68c4798f0cd78ee23f14626045.jpg

Mint arról a Braking News Motorsport is beszámolt, a koronavírus-járvány miatt és ezzel összefüggésben a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása nyomán nézők nélkül rendezik meg a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulóját a Hungaroringen. A Super Racing Fesztivált eredetileg április végén rendezték volna, de akkor a pandémia miatt törölték, majd később – a WTCR menetrendjének átalakulásával – visszaemelték a versenynaptárba. A mogyoródi pálya az utolsó pillanatig kivárt a döntéssel, hogy korlátozott számban (5000 fő) beengedjen-e nézőket a lelátókra, így azonban nem marad más alternatíva, minthogy otthonunk kényelméből, a képernyőkön keresztül kövessük az eseményeket – ennek figyelembevételével mutatjuk a hétvégi televíziós közvetítéseket:

október 17., szombat

  • 12:00: kamion-Eb, 1. futam (ÉLŐ: Sport 2; rajt: 12:45)
  • 14:15: kamion-Eb, 2. futam (ÉLŐ: Sport 2; rajt: 14:50)
  • 15:30: WTCR, időmérő edzés (ÉLŐ: Sport 2 – felvételről: Eurosport 2, 17:30)

október 18., vasárnap

  • 08:30/09:00: WTCR, 1. futam (ÉLŐ: Sport 1/Eurosport 2; rajt: 09:15)
  • 11:30/12:00: WTCR, 2. futam (ÉLŐ: Sport 2/Eurosport 2; rajt: 12:15)
  • 13:00: kamion-Eb, 3. futam (ÉLŐ: Sport 2; rajt: 13:05)
  • 14:45: kamion-Eb, 4. futam (ÉLŐ: Sport 2; rajt: 15:05)
  • 16:00: WTCR, 3. futam (ÉLŐ: Sport 2; rajt: 16:15 – felvételről: Eurosport 2, 17:00)

Oldalunknak eljuttatott közleményében a Sport TV hangsúlyozza, hogy élőben közvetíti a WTCR időmérőjét és három futamát, illetve a kamion-Eb négy futamát egyaránt. Haraszti Ádám és Petur András, a Sport TV két műsorvezető-kommentátora ott lesz a helyszínen, és a Hungaroringről közvetíti az eseményeket, és ebben segítségükre lesz a Sport TV két állandó szakértője, az ex-F1-es kommentátor Szujó Zoltán és a M1RA versenyzője, Szabó Zsolt Dávid, illetve Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője és Birnbauer Zoltán korábbi kamionversenyző.

513d91d44cee75b2757debe5c4223f4d.jpg

Sajnálatos, hogy a járványhelyzet ennyire átírta a forgatókönyvet, idén ugyanis eddig nem látott létszámban vannak jelen magyar versenyzők a WTCR rajtrácsán állandó jelleggel. A regnáló világkupagyőztes Michelisz Norbert számára ugyanakkor nem alakult szerencsésen a szezon első fele: a németországi hétvégét egyrészt bojkottálta a Hyundai a megfelelő bánásmód hiányára hivatkozva, Szlovákiában pedig vezető helyről ütötték ki.

Michelisz így az összetett 14. helyéről várja hazai hétvégéjét, Tassi Attila viszont idén már kétszer is dobogóra állhatott, így a Hondával éppen hyundai-os honfitársa előtt áll az összetettben. A Zengő Motorsport versenyzői is többször szerezték már pontot a vadonatúj Cuprákkal: Boldizs Bence neve mellett 14, Kismarty-Lechner Gáboré mellett pedig 9 egység szerepel – a magyar csapat legeredményesebbje a spanyol Mikel Azcona, aki – szlovákiai pontvadászatával – a 11. helyig egerészte fel magát a tabellán, 51 pontja van.

A kamion Európa-bajnokságban – melynek idei naptára már csak három fordulót tartalmaz összesen – eközben Kiss Norbert a bajnoki tabella első helyét célozhatja meg, mivel mindössze négy ponttal van elmaradva a listavezető, a hungaroringi hétvégét kihagyó Sascha Lenz mögött a Révész Truck Racing Team MAN-jével.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Forrás: MTI, Sport TV
Írta: 
Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6216241080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása