Újra pontot szerzett Tóth László a Formula Renault Európa-kupában

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Számos tényező nehezítette Tóth László és a BhaiTech Racing dolgát a Formula Renault Európa-kupa legutóbbi, barcelonai versenyhétvégéjén, végül azonban a szerencse egy kicsit melléjük állt, így a 20 éves versenyző sem távozott üres kézzel a Circuit de Catalunya aszfaltcsíkjáról.

bcn_fr_sr-7181.jpg

A versenysorozat jubileumi, 50. idényének hatodik fordulója már csütörtökön elkezdődött, a teljes mezőnynek lehetősége volt néhány órát tesztelni a hivatalos program pénteki kezdete előtt. A hétvége első napján aztán a szabadedzésekkel folytatódott a program, a gyakorlásokon pedig a körülményekhez képest jó beállításokat sikerült találnia a BhaiTechnek, amely azonban mindhárom versenyautója esetében küzdött a gumikezelés problémájával.

Szombaton a délelőtti időmérő edzést javarészt vizes aszfalton, esőben rendezték, bár a pálya kisebbik részén már kezdett felszáradni a nedvesség. Tóth László versenyautóját a felszáradó aszfaltnak megfelelően állították be, ez azonban utólag nem bizonyult jó döntésnek, mert a vizes részeken a magyar versenyző így nem tudott megfelelő tempót autózni. Tóth végül 17. lett a kvalifikáción, a délutáni futamon pedig egy pozíciót tudott javítani, így a 16. helyen intették le.

bcn_fr_sr-5826.jpg

Vasárnap már teljesen száraz, napos, és valamivel melegebb időben rendezték meg mind az időmérő edzést, mind pedig a versenyt. A kvalifikáció a BhaiTech számára ismét nem sikerült túl jól, a gumikkal és a beállításokkal is küszködött a csapat, a három versenyautó pedig a rajtrács hátsó sorait foglalhatta el. A futam aztán szerencsésebben alakult az olasz istálló számára, igaz, egyik pilótájuk, Nicola Marinangeli nem tudott célba érni.

A számos ütközéssel és balesettel járó versenyen Tóth László és csapattársa, Lorenzo Colombo is végig ügyelt az autóra, és bár a 11-12. helyen értek célba, később két riválisukat is fejenként 5 másodperces időbüntetéssel sújtotta a versenybíróság, mert vétkesnek találta őket egy-egy ütközésben. Tóth így utólag megörökölte a 10., pontszerző helyet, Colombo pedig kilencedik lett.

bcn_fr_sr-6811.jpg

Barcelonában az összetett pontversenyben is élen álló francia Victor Martins tarolt, mindkét időmérőt és mindkét futamot megnyerte, sőt a két leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződött. Az összetettben négy fordulóval, azaz nyolc futammal a zárás előtt Martins vezet, mögötte a brazil Caio Collet a második, a spanyol David Vidales pedig a harmadik. Tóth László nyolc ponttal a 16. helyen áll. A Formula Renault Európa-kupa két hét múlva Belgiumban, a legendás Spa-Francorchamps-ban folytatódik.

Fotó: Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916236848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása