F1: Verstappen nem akar Kovakövi Frédi lenni

A holland versenyző bevallotta, hogy egy ideje már benne volt a levegőben, hogy távozik a Honda a Formula–1-ből, de reméli, hogy nem lábbal hajtós autóban fogja végezni.

si202010080331_news.jpg

Miközben az IndyCarral hosszú távú szerződést kötött – az amerikai sorozatban 2023-tól érkeznek a 2,4 literes ikerturbós erőforrások –, környezetvédelmi terveire hivatkozva, 2021 végén távozik a Formula–1-ből a Honda, csupán hét szezon után a japánok 2015-ös visszatérésétől számítva; emiatt a Red Bull és testvércsapata, az Alpha Tauri is nehéz helyzetbe került.

A Honda döntése kényelmetlenül érintheti Max Verstappent is, hiszen a holland épp januárban írta alá szerződéshosszabbítását 2023 végéig a Red Bull-lal – utána viszont már érezte, miként fognak dönteni a japánok.

„Ez már azután derült ki, hogy aláírtam a megállapodást, de ők sosem gondoltak hosszú távban, szóval lehetett számítani valami ilyesmire” – fogalmazott a Honda kapcsán Verstappen az Eifel Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján. – „Sosem lehetsz biztos semmiben, ugyanez igaz a csapatokra is. Aláírsz egy szerződést, de senki sem tudja, mi lesz majd öt év múlva. Érezhető volt, hogy ez lesz. Úgy gondolom, hogy a világszerte kialakult helyzet sem segít. Nem könnyű ez.”

si202010080366_news.jpg

Verstappen ugyanakkor hisz benne, hogy a Honda tényleg mindent megtesz a hátralévő bő egy évben, hogy a kivonulás ellenére kihozza a maximumot az F1-es programból. „Nyomjuk tovább, és ezt mondják ők is. Természetesen ki fognak lépni, de ez nem jelenti azt, hogy már most meghátrálnak. Folytatjuk a közös munkát, remek a kapcsolatunk, emellett élvezetes is a munka a srácokkal” – folytatta a 23 éves pilóta.

„Jövőre pedig új motorral folytatjuk, amit már nagyon várok, ami remélhetőleg szép lezárást hoz, és lesz miért nyomni az utolsó versenyig” – tette hozzá a holland, aki egyelőre nem akar gondolni arra, milyen következményei lesznek a Honda távozásának, illetve az új technikai szabályoknak. – „Még mindig velük leszünk másfél évig, utána jönnek az új szabályok, sok az ismeretlen. Pillanatnyilag nincs értelme ezen töprengeni.”

Ugyanakkor utalt rá Verstappen, hogy bízik abban, hogy nem kell lábbal hajtós autót vezetnie, mint a Frédi és Béniben. „Arra fókuszálok, amit csinálnom kell, vagyis próbálnom olyan gyorsan vezetni az autót, amennyire csak tudom. Egy motorral mögöttem – legalábbis remélem, hogy nem végzem Kovakövi Frédiként, és nem kell pedállal hajtanom magamat” – zárta gondolatait.

via RaceFans

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6716233224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása