Évközi pilótacsere a Renault-nál, Comte újra a WTCR-ben

Anyagi problémák ütötték fel a fejüket a WTCR-újonc Jack Youngnál, ezért a Vuković Motorsport a futamgyőztes Aurélien Comte-tal helyettesíti észak-ír ifjoncát.

00-aurelien-comte-scaled.jpg

Az utolsó pillanatban, a költségcsökkentő intézkedések hatására csatlakozott a túraautó-világkupa mezőnyéhez a Vuković Motorsport, ami egyúttal a Renault bemutatkozását is jelentette. A szerb alakulat Jack Younggal kezdte az évet, az első két hétvége után ő az egyedüli, aki pont nélkül maradt, amiben részben a balszerencse is közrejátszott.

A 18 éves pilóta a hétvégén nem is áll rajthoz a Slovakiaringen, az anyagi gondokkal küszködő Young helyét Aurélien Comte veszi át. Comte 2018-ban futott teljes évet a WTCR-ben, egy futamgyőzelemmel és öt második hellyel végül a 11. lett a bajnokságban, míg tavaly hetedikként zárt a TCR Európa-kupában a DG Sport Compétition színeiben, a Peugeot gyári versenyzőjeként. Rajtszáma a 34-es lesz.

„Aurélient választottuk, mert nagyon tehetséges versenyző, és rengeteg tapasztalata van a WTCR-ben és a TCR-ben. A téli tesztek folyamán a Renault Mégane fejlesztésében is érintett volt. Reméljük, hogy Auréliennel a Renault Sporthoz fűződő viszonyunkat is megerősíthetjük, elvégre francia versenyzőként sikeres volt egykor a Renault Clio-kupában” – fogalmazott a pilótacsere kapcsán Milenko Vuković, a csapat vezérigazgatója. – „Kemény kihívás elé állítjuk őt, hiszen nagyon gyorsan kell hozzászoknia az autóhoz és a Goodyear-gumikhoz, mi pedig először versenyzünk a Slovakiaringen, de kétségünk sem fér ahhoz, hogy versenyképes lesz.”

01-jack-young-scaled.jpg

„Nagyon örülök annak, hogy visszatérhetek a WTCR-ben, a bizalomért köszönetet szeretnék mondani a Vuković Motorsportnak. Minden nagyon gyorsan történt, igazából nem is volt időm arra, hogy realizáljam, mi történik!” – mondta Comte a visszatérésről, akit idén először láthatunk nemzetközi szinten versenyezni. – „Télen volt egy kisebb tesztem az autóval, és nagyon erős a benne rejlő potenciál, a Vuković Motorsport elképesztő munkát végzett vele. A célom az, hogy jó és konstruktív hétvégét teljesítsek a csapattal és a Mégane volánjánál. Bízom benne, hogy megmutathatom az autóban rejlő potenciált egy olyan technikás pályán, amit én is szeretek.”

A Vuković Motorsportnál bár nagyra tartják a 32 éves franciát, bíznak a kialakult helyzet átmenetiségében, remélve, hogy hamarosan megoldódnak Young költségvetési gondjai, és visszaülhet fiatal versenyzőjük a Renault-ba. A túraautó-világkupa szlovák hétvégéjén nem Comte visszatérése lesz az egyedüli változás a mezőnyben, mivel a németországi bojkott után visszatérnek a Hyundai-ok is, továbbá szabadkártyásként a háromszoros ETCC-bajnok Petr Fulín is indul.

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416230540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása