WTCR: Szlovákiában új ellenfelet kap a Zengő Motorsport, megvan az első szabadkártyás

A háromszoros ETCC-bajnok Petr Fulínnal bővül a túraautó-világkupa mezőnye a sorozat következő, szlovákiai versenyén.

00-petr-fulin-scaled.jpg

A belgiumi szezonnyitón két szabadkártyás állt rajthoz a WTCR-ben, majd a németországi hétvégére jelentősen zuhant a résztvevők száma, amiben a plusz nevező hiánya mellett a Hyundai-bojkott is közrejátszott. A bajnokság sajtóirodájának péntek délelőtti közléséből viszont kiderült, hogy Petr Fulín személyében a Slovakiaringen már újra lesz szabadkártyás induló. A cseh versenyző érkezésével ráadásul új ellenfelet kap a Zengő Motorsport, hiszen egy vadonatúj Cuprával indul, amit a Vexta Domy Team készít fel számára.

01-petr-fulin-scaled_jpg.jpg

A 43 éves Fulínt 2013 és 2017 között háromszor koronázták bajnokká a túraautó Európa-kupában (ETCC), legutóbb Nagy Norbertet győzte le a bajnoki címért. A WTCR sem jelent számára ismeretlen terepet, hiszen 2018-ban csakugyan szabadkártyával állt rajthoz Diósförgepatonyban, a harmadik versenyt ráadásul az igen előkelő ötödik helyen fejezte be. Ezúttal viszont már nem fog pontokat érni számára a jó szereplés, miközben ugyanúgy 20 kilós pluszsúlyt kap.

„A többi versenyző már túl van két versenyhétvégén, így nekik már vannak adataik az új gumikról, csapataik pedig közvetlen támogatást kapnak a gyártóktól. Ezzel szemben nekünk nincs gyári támogatásunk, ahogyan információink se a Goodyear-gumikról. Az új autóval mentem már nagyjából 100 kilométert, ezen túl pedig plusz súlyt is kell cipelnem szabadkártyásként” – kommentálta a bejelentést Fulín.

02-petr-fulin-scaled_jpg.jpg

Mindennek ellenére Fulín a lehető legtöbbet ki akarja hozni az egyszeri beugrás lehetőségéből: nagyon szigorú edzéstervet és diétát követ annak érdekében, hogy minél versenyképesebb legyen, továbbá valamelyest ellensúlyozza azt, hogy az elmúlt két évben nem volt igazán aktív versenyzőként, energiáit főként versenyzői akadémiájára összpontosította, néha-néha indult hazai endurance-futamokon.

Fotó: FIA WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416224690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása