Ismét rekordmennyiségű koronavírusost találtak az F1-ben

A tömeges tesztelés először hozott kétszámjegyű pozitív eredményt, de százalékos arányban is megdőlt az eddigi rekord. Az F1 és az FIA magyarázkodni kényszerült.

large-2020_russian_grand_prix_friday.jpg

Újabb rekordot döntött a Formula–1-ben a koronavírus-fertőzöttek száma: azok után, hogy az Orosz Nagydíj hétvégéjén hét, ezúttal tíz személynél hozott pozitív eredményt a COVID-19-teszt – írja közös közleményében az F1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Szeptember 25-e és október 1-e között 1822 mintát vettek, tehát százalékos arányban is megdőlt a korábbi rekord. Valamennyi pozitív esetet a kiegészítő személyzetben azonosítottak, ezeket az illetékesek gyorsan és hatékonyan, az esemény befolyásolása nélkül kezelték.

Némi magyarázatra is szorultak a friss járványügyi adatok, hiszen idén először Szocsiban engedtek be nagyobb számban szurkolókat, naponta 30 ezret. Az FIA viszont megjegyzi, a rajongók jelenléte nem volt hatással a helyzetre, hiszen a nyilvánosság nem léphet be az F1 buborékába a hatályos protokoll értelmében.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2616225484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása