F1: Meggondolták magukat a stewardok, törölték Hamilton büntetőpontjait

A Mercedes világbajnoki éllovasa valamelyest fellélegezhet, ugyanis a Formula–1-es Orosz Nagydíjon kapott büntetőpontjait visszavonta a Nemzetközi Automobil Szövetség.

m245295_1.jpg

Hiába indulhatott az élről Szocsiban, nem sikerült beállítania Michael Schumacher 91 győzelmes rekordját Lewis Hamiltonnak, a brit harmadikként fejezte be a Formula–1-es Orosz Nagydíjat, miután a rajt előtt elkövetetett kihágásaiért – köztük egy tiltott helyen végrehajtott rajtgyakorlatért – összesen 10 másodperces büntetést róttak ki rá, amit le is töltött a 17. körben, boxkiállásakor.

F1: Hamilton már a rajt előtt eldobta a győzelmet, Bottas nyert Szocsiban

Lewis Hamilton dupla büntetésével kihívó nélkül maradt Valtteri Bottas az Orosz Nagydíjon, idei második győzelmet szerezte a finn, míg a világbajnoki éllovas újabb lépéssel került közelebb az egyfutamos eltiltáshoz.

Az időbüntetés mellé két büntetőpontot is bejegyeztek Hamilton licenszébe, amivel a hatszoros világbajnok ijesztően közel került az egyfutamos eltiltáshoz, ami egy tucatnyi strigula után jár automatikusan, két tavaly kapott egysége ugyanis csak november 17-én, a Török Nagydíj után évül el, négy versenyhétvégét kellett volna kihúznia pengeélen táncolva.

De csak volna: órákkal a leintés után ugyanis váratlan fordulat következett be, mint arról a RaceFans beszámolt, az FIA törölte Hamilton két oroszországi büntetőpontját, azt követően, hogy Hamilton és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is szót emelt a szankciót követően. A brackley-i gárda által benyújtott bizonyítékok, ideértve a csapat és Hamilton közötti rádióforgalmazást, vezettek ahhoz, hogy a versenyfelügyelők meggondolják magukat.

A korrigálásról szóló közleményében az FIA megjegyzi, hogy

„a stewardokat a csapat tájékoztatta arról, hogy a 44-es autó vezetőjét csapata utasította arra, hogy a rajtgyakorlatot nem megfelelő helyről hajtsa végre. Ezt a stewardok is megerősítik, miután meghallgatták a csapat és a versenyző zajló kommunikációt”.

Így Hamilton helyett a Mercedest büntették meg, a bajnokcsapatnak 25 ezer eurós büntetést kell kifizetnie. A közel tízmillió forintos bírságért cserébe Hamilton valamivel nyugodtabban várhatja a következő versenyeket, az egyéni pontversenyt 44 ponttal vezető pilóta neve mellett ugyanis immár csak 8 „fekete pont” szerepel.

m245716.jpg

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116217746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása