WTCR: Napok kérdése, és eldőlhet, lehetnek-e nézők a Hungaroringen

A jelenlegi szabályozás miatt a Hungaroring kivár a döntéssel, de továbbra is fennáll az esély, hogy nem zárt kapuk mögött rendezik meg a WTCR és a kamion-Eb közös magyarországi hétvégéjét.

ad4dfeb2131dea23ae9d200923dec38d.jpg

Egészen szeptember közepéig halasztotta a WTCR szezonrajtját a koronavírus-járvány, a belgiumi fordulót elvileg zárt kapuk mögött rendezték meg, a TouringCarTimes tudomása szerint 200-an foglalhattak helyet a zolderi lelátókon. Ugyanakkor a média munkatársai nem lehettek jelen, kizárólag a hivatalos stáb tagjai, míg más orgánumoknak legfeljebb a hivatalos sajtótájékoztatókon, online volt lehetőségük információhoz jutni, vagy saját csatornáikon keresztül, ha vannak.

Egyelőre nem tudni, hogy ez másképp lesz-e a folytatásban, akár a kamion Európa-bajnokság fordulójáéval egybekötött hungaroringi hétvégén, ami október 17-19-e között lesz esedékes. Az mindenesetre biztos, hogy megrendezik a futamokat, mint annak kapcsán Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Automobil Szövetség (MNASZ) elnöke Facebook-oldalán megerősítette, hogy aláírta az MNASZ, a Hungaroring és az FIA közötti, háromoldalú rendezői szerződést.

Ismét egy jó hírrel érkezem! Minden akadály elhárult, így a mai napon aláírtam az MNASZ-HUNGARORING-FIA háromoldalú...

Közzétette: Oláh Gyárfás – 2020. szeptember 22., kedd

A napokban megjelent a Hungaroring oldalán egy rövid közlemény, miszerint már jegyzik a sajtóérdeklődést a Super Racing Fesztivál hétvégéjére, de ezt még nem minősítik akkreditációs kérelemnek, ahogyan azt megkeresésünkre a WTCR sajtóirodájára is megerősítette. A többséget viszont sokkal inkább az foglalkoztatja, lehetnek-e nézők a Hungaroringen; kérdésünkkel a mogyoródi pályához fordultunk.

img_6328.JPG

„A Hungaroring mindent megtesz annak érdekében, hogy nézők előtt tarthassa meg a Super Racing Fesztivált, ezért az utolsó pillanatig kivár a döntéssel, hiszen a jelenleg fennálló szabályozás október 1-ig határoz a sportesemények megtartásáról, ezt a rendezvényt pedig utána tartjuk meg”

– tájékoztatta a Braking News Motorsportot a Hungaroring sajtófőnöke, egyúttal megerősítette, hogy továbbra is két forgatókönyv áll fenn: az egyik, hogy zárt kapus lesz az esemény, a másik pedig, hogy 5000 nézővel tartják meg, ahogyan arról közel két héttel ezelőtt Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató nyilatkozott az M1-nek.

A TouringCarTimes úgy tudja, a szlovákiai és a szezonzáró olaszországi hétvége esetében csakugyan függő kérdés, hogy jelen lehetnek-e a nézők. Spanyolországban biztosan zárt kapuk mögött versenyez a túraautó-világkupa, míg Németországban az utolsó pillanatban hagyták jóvá a jegyeladásokat. „Elég korai bármit is mondani” – mondta a magyar, a szlovák és az olasz fordulókról François Ribeiro, a WTCR-t promótáló Eurosport Events feje. – „Valószínűleg kaphatunk engedélyt a nézők beengedésére, de ki tudja, mi lesz majd a helyzet november közepén.”

Az idei szezonban csakis Európában rendeznek futamokat, melynek veszélye jövőre is fennáll.

Fotó: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media), Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6216211754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása