WTCR: Lynk&Co-dominancia a második futamon, Michelisz 8., Tassi kétszer ütközött
WTCR 2020: Zolder – 2. futam

Miután a pole pozíciós versenyző már a rajtnál leírta győzelmi esélyeit, Yann Ehrlacher győzelmét hozta a második zolderi futam. A hajrában a Lynk&Co a dobogó többi fokát is kibérelte.

fbe0267d8e5b9349dc8da23540c0e1b7_1.jpg

Nathanaël Berthon vághatott neki az élről a túraautó-világkupa (WTCR) zolderi főversenyének, ám az első pole-ját szerző francia már az indulás pillanatában kiszállt a győzelemért vívott csatából. Mégpedig azért, mert bemozdult Audijával, mielőtt kialudtak volna a piros lámpák, nem is kellett sokat várni arra, hogy kiintsék egy boxutca-áthajtásos büntetésre.

Mielőtt azonban erre még sor került volna, a biztonsági autónak is jelenése volt a pályán, Thed Björk és Tassi Attila ugyanis nem fértek el egymás mellett a sikánnál, felöklelték a gumibálát is. A svéd Lynk&Có-ja néhány másodperc erejéig a levegőbe emelkedett két kerekével, a baleset helyszínéről már csak külső beavatkozással lehetett eltávolítani, míg az első futamon első WTCR-dobogóját szerző Tassi tovább tudott menni, igaz, csak a mezőny végén.

Két körig tartózkodott a pályán a Safety Car, majd miután Berthon kiment a boxba letölteni a büntetését, Yann Ehrlacher került az élre, míg a második helyen Gilles Magnus került a másik két Lynk&Có-s, Yvan Muller és Santiago Urrutia kereszttüzébe. Úgy tűnt, kitart a belga újonc, néhány körrel a leintés előtt viszont hibázott, ezt kihasználva pedig Muller, majd az utolsó előtti kör elején Urrutia is megelőzte.

af4007854edf3f40271156c546d17e16.jpg

A Lynk&Co hármas sikerét innentől fogva semmi sem veszélyeztette, a versenyt ugyanis a biztonsági autó mögött intették le. Az ambiciózus felzárkózást bemutató Tassi már a pontszerzők között haladó Jack Youngot támadta, amikor neki ment a Renault-nak a 7-es kanyarban, ennek következtében a Vuković Motorsport újonca a sóderágyban rekedt.

Ehrlacher-ék mögött így Magnus, az első futamot megnyerő Néstor Girolami, Tom Coronel és Jean-Karl Vernay zárt, míg legjobb magyarként és hyundai-osként Michelisz Norbertet intették le a nyolcadik helyen, csapattársai, Nick Catsburg és Luca Engstler előtt. Szépen jött előre a Zengő Motorsport Cuprájával Mikel Azcona, a spanyol a 18. helyről rajtolva 11. lett, az utólagos büntetésekkel – amikben Tassi is érintett volt Young kiforgatása nyomán – és a szabadkártyások kiválásával Boldizs Bence megszerezte első világkupa-pontját, egyébként 17.-ként, szintén újonc csapattársa, Kismarty-Lechner Gábor előtt rangsorolták.

Az első hétvége után Ehrlacher vezeti az összetett, a franciát 7 pontos lemaradásban követi Girolami, míg négyszeres világbajnok nagybátyja, Muller hátránya 12 egységnyi. Tassi a 9., Michelisz a 11., Boldizs pedig a 17. helyről várja a folytatást. Legközelebb két hét múlva a Nordschleifén lép pályára a WTCR mezőnye.

A második futam végeredménye:

wtcr_2020_zolder_r2.jpg

Fotó: DPPI / FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016200324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása