Őrült szezonzárón lett Piastri a Formula–3 bajnoka
Formula–3 2020: Mugello – Sprintfutam

A háromból egy esélyes már az első kanyarok után búcsúzott, a hátralévő 21 körben pedig feszített csata zajlott Piastri és Pourchaire között – a bajnoki cím végül előbbi javára dőlt el, míg a szezonzárót Liam Lawson húzta be.

unnamed_4_1.jpg

Három versenyző maradt a bajnokesélyesek között a szombati első futamot követően: a Prema párosa, Oscar Piastri és Logan Sargeant pontegyenlőséggel várta az év utolsó futamát, tőlük pedig 9 ponttal volt elmaradva az ART-s Théo Pourchaire. Óriási volt a tülekedés a rajtot követően, ennek pedig Sargeant lett a nagy vesztese, az amerikai ugyanis a sóderágyban kötött ki, miután összeakadt Sebastian Fernandezzel és Lirim Zendelivel – a Trident németje számára szintén véget ért a futam.

Így a folytatás Pourchaire-ről és Piastriról szólt, a verseny bizonyos pontjain úgy tűnt, hogy pontegyenlőséggel ugyan, de nevető harmadikként a 17 éves franciáé lehet a bajnoki cím. Az újraindítást követően azonnal felzárkózott a hatodik helyre, majd csapattársait, Alexander Smolyart és Fernandezt, valamint a HWA-s Enzo Fittipaldit megelőzve végül a harmadik helyen ért célba Pourchaire, a futamot fölényesen, 7,8 másodperccel nyerő Liam Lawson (Hitech GP) és a tridentes David Beckmann mögött.

si202009130120_news.jpg

Ez viszont nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy a Premát megfosszák az egyéni bajnoki címtől, a Renault-támogatott Piastri látványos célfotóval végül a hetedik helyen végzett, ezzel az ausztrál lett a 2020-as bajnok. Ennek köszönhetően három ponttal zárt Pourchaire és néggyel Sargeant előtt a korábbi Formula–1-es pilóta és WEC-bajnok Mark Webber mentoráltja, vagyis a francia így is megkaparintotta az ezüstérmet az összetettben. A kétszeres F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, Enzo a negyedik helyen célba érve legjobb szezonbéli eredményével zárt, Richard Verschoor, az utolsó F3-as futamát teljesítő Jake Hughes, Piastri, Fernandez, a szombati futamon győzedelmeskedő Frederik Vesti és Smolyar előtt.

A második futam végeredménye:

Fotó: Prema Racing, Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1316199942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása