F3-as pilótát vett a szárnyai alá Mark Webber

A többszörös Formula–1-es nagydíjgyőztes Mark Webber a Renault által is támogatott, idén a Formula–3-ban induló Oscar Piastri pályafutását egyengeti ezentúl.

esaxjw0xkaewb2d.jpg

Ifjú ausztrál tehetség mutatkozik be idén a Formula–3 mezőnyében a Formula Renault Európa-kupa 2019-es győztese, Oscar Piastri személyében, a 18 éves versenyző ráadásul a tavalyi szezonban taroló Premánál kezd.

Mindössze két lépésre van tehát a motorsportos szamárlétra csúcsát jelentő Formula–1-től, ezen a szinten pedig már komoly segítséget is kap Piastri, a minap ugyanis bejelentették, hogy Mark Webber és a Jam Sports Management csapata menedzseli őt. Az egykor az F1-ben is induló WEC-világbajnok kulcsszerepet játszott abban is, hogy Piastri bekerüljön a Renault mentorprogramjába.

A megállapodás kereskedelmi oldaláról Webber felesége, Ann, valamint a Jam Sports Management vezérigazgatója, Jason Allen fog gondoskodni.

„Oscar egy lenyűgöző fiatal tehetség. Élvezettel néztem, ahogy folytatta a tanulást amellett, hogy amúgy pont olyan dolgokat csinált, mint a kortársai általában, és mindezt hangolja össze a versenyzéssel. Ezzel elképesztő önfegyelemről és elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot” – mondta Webber, aki 2015-ös világbajnoki címe előtt, 2002 és 2013 között versenyzett a Formula–1-ben, ez idő alatt a Minardi, a Jaguar, a Williams és a Red Bull csapatok színeit képviselte, utóbbival kilencszer nyert futamot.

A 43 éves versenyző célja az, hogy Piastri egészen az F1-ig juttassa, ahol jelenleg csak Daniel Ricciardo versenyez ausztrál pilótaként, aki anno átvette Webber helyét a Red Bullnál két Toro Rossó-s szezon után, a tavalyi szezon előtt azonban átigazolt a Renault gyári alakulatához.

1018049001-lat-20200301-_x4i9128.jpg

Piastri a Prema #1-es számú gépét fogja vezetni idén az F3-ban – a kép a sorozat előszezoni tesztjén készült, amit ezekben a napokban rendeznek Bahreinben. | Fotó: Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

„Amit Oscar tavaly művelt a Formula Renault-ban, az szintén nagyon különleges volt, ahogyan kontrollálta a bajnoki harcot, és végül megszerezte a címet. Amint felveszi a bukósisakot, egy teljesen másik emberré válik, ami egészen szenzációs. Ráadásul remek pozícióban van a Renault-nál, folyamatosan invesztálnak a pályafutásába, és hisznek abban, hogy megéri támogatni őt. Ez nem csak neki, de az ausztrál motorsport szempontjából is különleges” – tette hozzá.

„Próbál bejutni egy olyan rendkívül kemény kategóriába, mint az F1, de tudja, mi vár rá. A Renault és mi magunk azonban tudjuk, hogy Oscar hihetetlenül magabiztos, és még nagy csodákat vihet véghez.”

Piastri 2019-ben első ausztrálként nyerte meg az idén 30. évére készülő Formula Renault Európa-kupát, hét győzelmével, 11 dobogós helyezésével és öt pole pozíciójával legközelebbi üldözője, a francia Victor Martins sem tudott mit kezdeni.

„Izgatott vagyok amiatt, hogy Markkal és Ann-nel dolgozhatok együtt. Azt hiszem, Ausztráliában mindenki tudja, kicsoda is Mark Webber, és most egy ilyen nagy nevet tudhatok magam mellett” – lelkendezett a 18 éves ausztrál. – „Mark versenyzett az F1-ben, az LMP1-ben és még sok más kategóriában az évek során. Ebből adódóan, ha bármikor bármilyen problémám lesz, biztos vagyok benne, hogy tapasztalatával meg fogja mutatni nekem a helyes irányt, és segít összehozni a megfelelő emberekkel a paddockban.”

„Ez sem változtat azonban azon, hogyan vágok neki az idei évnek, a céljaim továbbra is ugyanazok. Csak most már kiemelkedő emberek vannak mögöttem.”

Fotó: Oscar Piastri / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1215498454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása