Lundgaard leiskolázta az F2-es mezőnyt, dobogón a beugró pilóta
Formula–2 2020: Mugello – Sprintfutam

A szombaton kettős győzelmet szerző Hitech GP-sek ütközése egy pillanatra ugyan veszélybe sodorta, de végül nem sikerült meghiúsítani a Renault-junior győzelmét. A DAMS-nál helyettesítő Jüri Vips dobogóra állt.

_c_formula_motorsport_limited-2.JPG

A szombati főverseny végén két biztonsági autós fázis is beleszólt Christian Lundgaard győzelmi esélyeibe, a dán végül csak a hatodik helyen ért célba – így viszont a harmadik rajtkockából várhatta a sprintfutamot. Lundgaard remek rajttal azonnal az élre vágott, a pole pozíciós Artem Markelovot és a mellőle induló, ám beragadó Jüri Vipset is faképnél hagyta.

Markelov ezt követően feltartotta az üldözőbolyt, ezt kihasználva az ART Grand Prix versenyzője meg tudott lógni az élen. Nyolc körrel a 23 körös verseny leintése előtt úgy tűnt, egy újabb SC-fázis húzhatja keresztül a dán számításait, a szombaton kettős győzelmet arató Hitech GP versenyzői összeakadtak a célegyenes végén, Luca Ghiotto sóderágyban maradt autójának műszaki mentését viszont végül virtuális biztonsági autó mellett megoldották a mugellói pályamunkások.

Az ütközésben Nikita Mazepint találták vétkesnek, így amellett, hogy csapata elhibázott stratégiai döntése miatt a mezőny végére csúszott vissza, a 10 másodperces büntetésbe is kénytelen volt beletörődni.

A kockás zászlóig az élen már nem változott a sorrend, Lundgaard közel 15 másodperces előnnyel szerezte idei második győzelmét, Louis Delétraz (Charouz) végül meg tudta őrizni a második helyet a Sean Gelaelt – mint kiderült, még Szocsiban is – helyettesítő, újonc Jüri Vipsszel szemben, a DAMS beugrója először állt dobogóra a Formula–2-ben.

christian_lundgaard_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.JPG

Mick Schumacher a negyedik helyen célba érve tovább növelte az előnyét, a premás mögött az UNI-Virtuosi kettőse ért célba a 20. helyről felzárkózó Guanyu Zhou-val és Callum Ilott-tal – a brit lemaradása jelenleg 8 pont ferraris akadémistatársával szemben, míg a harmadik helyet Lundgaard átvette Robert Shwartzmantól; a dán 16, a szintén nagy versenyt futó, a pontszerzésről viszont épphogy lecsúszó orosz 21 pontos hátrányt tudhat magáénak. Jehan Daruvala lett a hetedik a Carlinnal, az Euroformula Open regnáló bajnoka, Marino Sato pedig első F2-es pontját szerezte a 8. helyen.

Amíg a Formula–3-as szezon Oscar Piastri bajnokká koronázásával véget ért, az F2-es idény dübörög tovább, a két hét múlva esedékes Orosz Nagydíjra is elkíséri a királykategóriát, majd a két bahreini versenyre is.

A sprintfutam végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616200448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása