F1: A Ferrari is meghátrál, visszavonja a Racing Point elleni fellebbezését

Nem sokkal a Formula–1-es Olasz Nagydíj után a Ferrari bejelentette, hogy nem tereli jogi útra a Racing Point autómásolási ügyét.

20033-italian-gp-saturday.jpg

Bő másfél órával a rajt előtt látott napvilágot a hír, miszerint a Racing Point beletörődött büntetésébe, így visszavonta a csapatra kiszabott szankció enyhítésének reményében benyújtott fellebbezését.

A silverstone-i gárda után már csak egy csapat „maradt talpon” a rózsaszín Mercedest ellenzők közül, ám nem sokkal a monzai káoszfutam leintése után a Ferrari is közölte, hogy visszalép, és elfogadja a Racing Pointra kirótt, 400 ezer eurós pénzbírságot és 15 konstruktőri pont levonását magába foglaló büntetést, azaz az ügy nem kerül a Nemzetközi Fellebbviteli Bizottság elé.

Döntését azzal indokolta közleményében a maranellói gárda, hogy az elmúlt hetekben eredményesek voltak az egyeztetések a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), az F1 és a csapatok között, melyek következtében a 2021-es technikai- és sportszabályzat is úgy módosul, hogy a hasonló botrányok megelőzhetőek legyenek, ezáltal „hatékonyan sikerült rendezniük a sportág DNS-ének egyik alapkövét”.

A Nemzetközi Automobil Szövetség közzé is tette, mik számítanak listázott és nem listázott alkatrészek, és csakugyan a RaceFans tudomása szerint a jövő évtől már csak fényképek segítségével másolhatják egymást a csapatok, azaz nem használhatnak 3D-szkennereket és -kamerákat, valamint olyan szoftvereket, amik fényképeket majdnem kész tervrajzokká, modellekké alakítanak.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016192828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Indriq 2020.09.07. 13:57:31

remélem ez komoly, mert viccnek durva....
(hogy ellenőrzik, hogy csak fényképről másoltak valamit? vagy eddig odamehettek másik csapat autójához szkennerrel és végigtolhatták?)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása