Borulás után értékes pontokat szereztek Turánék Egerben

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

A Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri László nagyot mentett a hétvégi Eger-ralin, ugyanis a fiúk a szombat esti második gyorsasági szakaszon a felhordásos úton egy kanyarban lecsúsztak a pályáról és felborultak. Versenyautójuk ugyan nem sérült meg komolyabban, de több mint három percet veszítettek versenytársaikhoz képest, így a vasárnapi küldetés elsősorban a felzárkózás volt.

turan_motorsport_eger_1.jpg

„Jól indult az Eger-rali, a szombati első, hosszú gyorsasági szakaszon második helyet autóztunk és a következő kört még nagyobb lendülettel kezdtük meg. Így érkeztünk az egyik kanyarba, ahol sajnos megcsúsztunk, felborultunk, és az autó a levegőben mindkét tengelye körül megfordulva ért földet. Azt hittük, itt vége, de csodával határos módon a VW Polo komolyabb sérülés nélkül megúszta, ezért úgy döntöttünk, egy bal hátsó defekttel ugyan, de megpróbálunk elautózni a célig. Ha egyből biztosak lehettünk volna benne, hogy az autónak nincs nagy baja, akkor valószínű, kevesebb időt veszítünk, de egyértelműen a biztonság volt számunkra az első. Nagyon hálásak vagyunk a Korda Racing Team-nek, akik körülbelül fél óra alatt meggyógyították a Next Autó-s Polót, így másnap ott folytathattuk, ahol abbahagytuk” – meséli Turán Frici.

turan_motorsport_eger_5.jpg

„Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, a pályákat is sikerült jól feldolgoznunk, és mind az itinert nézve, mind fejben készen álltunk az Eger-ralira. Úgy érzem, felszabadultan, tiszta fejjel kezdtük a szombati versenyt, a tempónk is jó volt, aztán a folytatás másképp alakult. A lecsúszást követően másnap az első körben kicsit tesztjelleggel megfigyeltük, hogy viselkedik az autó, maradt-e bármi jele az előző napi történéseknek, de minden rendben volt, az első kört jól le is hoztuk, talán csak a siroki pályán mentünk kicsit óvatosabban” – folytatja Bagaméri.

„Vasárnap az elsődleges célunk az volt, hogy felzárkózzunk a mezőnyre, ami végül sikerült is, szerintem kihoztuk ebből a napból a maximumot. A második kör kevésbé ment jól, ami egyértelműen rajtam múlt. Szombaton a borulás következtében megütöttem a hátam, amit egy ideig enyhített a fájdalomcsillapító, de nem volt kellemes, amikor elmúlt a hatása. A legutolsó körre összeszedtem magam, találtunk egy gyógyírt, visszajött a magabiztosságunk és ott újra az élbolyban tudtunk autózni, ami optimizmusra ad okot a következő futamokra nézve. A Powerstage-en negyedikként jöttünk le és végül értékes pontokat szereztünk, ami még később sokat számíthat. Köszönjük a csapatnak a támogatást, a szurkolóinknak pedig a töretlen biztatást” – zárja gondolatait Frici.

A Magyar Országos Rallye Bajnokság októberben a Vértes Rallye-val folytatódik.

Fotó: Just Creative

Forrás: Just Creative

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116193704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása