F1: Centiken múlt Lewis Hamilton bukása az időmérő előtt
Formula–1 2020: Olasz Nagydíj – 3. szabadedzés

Hajmeresztő pillanatokat élt át az utolsó szabadedzés hajrájában a Mercedes világbajnoki címvédője. Eközben csapattársa az élen zárt, villantott a McLaren és a Renault.

m241558.jpg

Új kihívással kellett szembesülnie a mezőnynek a Formula–1-es Olasz Nagydíj utolsó gyakorlásán, a tavalyi lassulási botrányra való tekintettel ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) maximum köridőt írt elő, de úgy tűnik, az új intézkedéssel sem lehet kivédeni a tumultuózus jeleneteket. Miután Daniel Ricciardo leállása miatt előkerültek a piros zászlók, az utolsó percekben sűrű volt a forgalom a pályán, ennek lett kis híján áldozata Lewis Hamilton, aki gyorskörére készülve, a lassan döcögő autók között helyezkedve majdnem belerongyolt a pályán szélén poroszkáló Haas-Ferrariba.

Némileg csodával határos módon a balesetet sikerült elkerülni, de lényegében néhány centiméteren vagy századmásodpercen múlt, hogy ez ne így legyen. A másik Mercedesszel Valtteri Bottas visszavette a vezetést, a finn mögött pedig a két McLaren és a renault-s Ricciardo bukkant fel, igen komoly meglepetést okozva. Lando Norris és Carlos Sainz kettőse csupán 2-3 tizeddel maradt el Bottas 1:20.089-es idejétől, ami az eddigi különbség megharmadolását, -negyedelését jelenti, de aligha valószínű, hogy ez a folytatásban is így marad.

Hamilton végül az ötödik lett, mögötte a két Red Bull (Max Verstappen, Alexander Albon), Esteban Ocon (Renault), valamint a két Racing Point (Lance Stroll és Sergio Pérez) végzett az első tízben, míg a Ferrari tovább küszködött: Charles Leclerc a 11., Sebastian Vettel a 15. időt autózta, ennek tudatában elképzelhető, hogy a Q2-nél tovább ezúttal sem jut az olasz gárda, akárcsak egy héttel ezelőtt, Belgiumban.

Magyar idő szerint 15:00-kor kezdődik az időmérő edzés, ami a maximum köridő mellett a partimód betiltása miatt is izgalmas lesz – de erre már csak az M4 Sport közvetítését figyelve derül fény.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616191292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása