Eső lepte meg a Formula–3 mezőnyét Spában
Formula–3 2020: Spa-Francorchamps – Szabadedzés, Időmérő edzés

Előbb egy baleset, majd az eső tett keresztbe a kicsiknek a péntek délutáni időmérőn, ezt viszont Lirim Zendeli a legkevésbé sem bánta.

002_lirim_zendeli_trident_c_formula_motorsport_limited.JPG

Már az első pillanatok érdekesen alakultak a Formula–3 belgiumi időmérő edzésen, ugyanis hasonlóan tumultuózus jeleneteket láthattunk, mint a tavalyi Olasz Nagydíjon, ezt a barcelonai sprintfutamot megnyerő Jake Hughes nem is hagyta szó nélkül a rádión. Miután némileg fellazult a tömeg, a gyorsköröket is elkezdhették a pilóták, amíg a Charouz újonca, Michael Belov falnak nem csapta az autóját – így a piros zászló is előkerült.

Az újraindítást követően még többen is tudtak javítani, azonban amint megérkezett az eső, egyáltalán nem változott a sorrend. Ezzel Logan Sargeant három hétvégén át tartó időmérő dominanciája is megtört, Lirim Zendeli viszont első pole-jának örülhetett. A Trident németje mögött két ART Grand Prix-pilóta végzett, a 17. születésnapját a napokban ünneplő Théo Pourchaire-ral, valamint Alexander Smolyarral.

A bajnoki éllovas Sargeant negyedik lett, legközelebb üldözője, a szintén premás Oscar Piastri négy pozícióval végzett hátrébb; David Beckmann (Trident), Richard Verschoor (MP Motorsport) és Liam Lawson (Hitech GP) is megelőzte az ausztrált. Másik csapattársa, Frederik Vesti és a camposos Alex Peroni tette teljessé az első tíz sorrendjét.

A szabadedzést az élen záró Jack Doohan 13.-nak kvalifikált a HWA-val, míg a beugrók és csapatváltók közül Andreas Estner zárt a legelőrébb, 20. lett, míg David Schumacher legjobb carlinosként is csak a 22. időt autózta. Szombaton 10:25-től rendezik az F3-as főfutamot, amit élőben közvetít az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9816181662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása