F3: Megvan David Schumacher új csapata

Az viszont továbbra is nyitott kérdés marad, ki lesz a Campos, a Charouz, illetve a Hitech új versenyzője.

kmb_1738_1.jpg

Szép kis mozgolódás indult be a Formula–3-as pilótapiacon a rövid nyári szünidőben. Többek között David Schumacher is távozott eddigi csapatától, ahogyan Sophia Flörsch-t is ideiglenesen helyettesíteni kell a Camposnál és a Hitech GP is adós Max Fewtrell utódjának bejelentésével, miután utóbbi hétfőn bejelentette a brit Renault-junior távozását.

A hétvégén Spa-Francorchamps-ban folytatódik a nevelősorozat, kedden a Carlin pedig bejelentette, hogy a hátralevő három versenyhétvégére leigazolták Ralf Schumacher fiát. A brit csapat 27-es számú autójában ezzel vélhetően véget ér az átjáróház-effektus, hiszen amióta a Magyar Nagydíj után Enaam Ahmed és támogatói szakítottak a csapattal, Ben Barnicoat és a GP3/F3-as veterán Leonardi Pulcini is lehetőséget kapott.

„Idáig nem úgy alakult a szezonom, ahogy reméltem, viszont szeretném megköszönni a Charouznak eddig tett erőfeszítéseiket, és a legjobbak kívánom nekik a jövőre nézve” – fogalmazott a Carlin közleményében a 18 esztendős német, aki a támogatóinak (Trilux, Dekra, Ravenol, Top Marketing) is köszönetet mondott. –

„Már várom, hogy belevághassak az új kihívásba a Carlinnal, és keményen fogom nyomni a szezon végéig, hogy lehessen néhány erős eredményem.”

David Schumacher a korábbi években nyert futamot az MRF Challenge Formula 2000-ben, illetve a Formula Regional European Championshipben is, ahol tavaly versenyzett, az eddigi hat forduló folyamán viszont csak egy 12. hely volt a legjobb eredménye. Mentségére szóljon, hogy a Charouz Racing System idén a leggyengébb Formula–3-as csapatnak bizonyul (Igor Fraga egyetlen pontjával állnak a ponttabella utolsó helyén). Igaz, a Carlin sem áll lényegesen jobban a cseh gárdánál; 46 egységével jelenleg nyolcadik a bajnokságban, és csak Clément Novalak tudott jó eredményeket szállítani a csapatnak – a brit színekben versenyző francia neve mellett két dobogót is jegyeznek.

FRISSÍTÉS (17:20): Nem sokkal cikkünk megjelenése után a Hitech GP-nél is tisztázódott a versenyzői felállás. A közlemény értelmében Pierre-Louis Chovet a hétvégén debütál az F3-ban, a 18 éves francia a FREC-ben kezdte az évet a Van Amersfoort Racinggel, két fordulót követően a hatodik helyen állt a bajnokságban, úgy, hogy egyszer állt dobogóra. Chovet 2017-ben, mindössze 15 évesen kezdte formulaautós karrierjét: egy évvel később hatodik lett a francia Formula–4-ben, tavaly pedig csonka szezont futott az RP Motorsporttal az Euroformula Openben, az ott töltött hét versenye során egyszer szerzett pontot.

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816176590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása