F1: Schumacher és Alonso korábbi csapatfőnöke is elkapta a koronavírust

Sajtóértesülések szerint súlyos a 70 éves olasz üzletember állapota.

1-1017492322-lat-20190511-_j6i5639.jpg

Számos forrásra hivatkozva arról számolt be a Motorsport.com, hogy koronavírus-fertőzéssel kórházban ápolják az egykori Benetton és a Renault Formula–1-es csapatának korábbi főnökét. Flavio Briatorét hétfőn szállították be a milánói San Raffaele Kórházba – ahol az elmúlt hetekben Alex Zanardit is kezelték és operálták júniusi kerékpárbalesetét követően –, a L’Espresso értesülései szerint súlyos az állapota, de nincs intenzív osztályon. Állapotával kapcsolatban hivatalos közleményt még nem adtak ki.

Úgy tudni, az utóbbi időkben – számos milliárdoshoz hasonlóan – Briatore gyakran járt Porto Cervó-i klubjában, amit nemrégiben az új fertőzések egyik gócpontjaként azonosítottak. Nagyjából 60 alkalmazott koronavírus-tesztje lett pozitív, így a klubot bezárták. A 70 éves olasz üzletember VIP-vendégként egy barátságos futballmérkőzésen is felbukkant, melyet követően Szinisa Mihajlovicsnál, a Bologna csapatának edzőjénél is kimutatták a fertőzést.

1990-től 2009-ig volt aktív tagja a Formula–1-nek Briatore, ám a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történt, a következő évben kirobbant Crashgate-botrányban vállalt szerepe miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség valamennyi FIA-rendezésű eseményről kitiltotta, később a párizsi legfelsőbb bíróságon törölték az ítéletet. Így időről-időre visszatért ugyan a paddockba, az utóbbi időkben már „csak” Fernando Alonso menedzsereként emlegetik – korábban, a Renault-nál a csapatfőnöke volt, csakúgy, mint Michael Schumacheré, még a benettonos időkben.

Briatore az utóbbi időkben jellemzően adócsalási botrányával, valamint politikai szerepvállalásával került a híradásokba, amikor éppen nem egy-egy aktuális F1-es témában fejtette ki álláspontját.

Fotó: LAT Images / FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6416176454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása