F1: Politikai pályára lép Flavio Briatore

flavio_briatore_f1_grand_prix_monaco_xzuovubjj56x.jpg

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök új vizekre evez, politikusi karrierbe vág Olaszországban.

Flavio Briatore egykor a Benetton és a Renault csapatfőnöke volt a Forma-1-ben, Michael Schumacher és Fernando Alonso is az ő irányítása alatt tört fel a csúcsra. Azonban immár több mint tíz éve nincs hivatalos szerepe a sportágban, amióta kirobbant a Crashgate-botrány. Mint az ismeretes, a 2008-as Szingapúri Nagydíjon szándékosan ütköztették a falnak Nelson Piquet Jr.-t, aminek köszönhetően nyerő helyzetbe hozták Fernando Alonsót, majd a 15. rajtkockából meg is nyerették vele a versenyt.

Azóta rendre üzleti tevékenységeivel törődött Briatore, de a sporttól sem szakadt el, például egy angol futballcsapatban is volt érintettsége. Most viszont új projektbe vág bele a 69 éves üzletember, és „Il Movimento del Fare”, vagyis a Tettek Mozgalma néven új pártot indít, és száll be az olasz közéletbe.

Olaszországban sokan az Amerikai Egyesült Államok elnökéhez, Donald Trumphoz hasonlítják – erről Briatore a következőket mondta az olasz Rai számára: „Megtisztelő, hogy az Egyesült Államok elnökéhez hasonlítanak. Donald ugyanis egy páratlan tehetséges, akit az 1990-es évek óta ismerek, elsők között voltam, aki Európába hozta őt. Amikor azért küzdött, hogy bekerüljön a Fehér Házba, mindenki ellene volt. Azonban azóta már sokkal inkább azonosulnak az emberek Donalddal, mint azokkal a politikusokkal, akiknek nem olyan jó a beszélőkéjük.”

Briatore azzal indokolta ezt a lépést, hogy meglátása szerint már kritikus az ottani politikai helyzet, ezért úgy érzi, cselekednie kell.

„Ha Amerikában hibázol, de aztán helyrehozod, az emberek támogatni fognak, Olaszországban viszont többé nem szavaznak neked bizalmat” – tette hozzá.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8515010800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása