F2: Schumacherék a győzelemért harcolva ütköztek
Formula–2 2020: Silverstone II. – Sprintfutam

Az első számú íratlan szabályt szegték meg a Prema versenyzői a Formula–2-esek silverstone-i sprintversenyén, ami egy kettős győzelembe került. Schumacher és Shwartzman ütközetének köszönhetően a Red Bull-támogatott japán pilóta örülhetett első sikerének a sorozatban.

unnamed_34.jpg

A fordított rajtrács értelmében a premások vághatnak neki az első sorból a 70. Évforduló Nagydíj sprintfutamának, a rajtot követően Robert Shwartzman könnyedén megőrizte a vezetést Mick Schumacher elől. A német már néhány kanyar után előzéssel próbálkozott a Hangar-egyenes végén, sikertelenül, miközben a carlinos Yuki Tsunoda csendben követte őket. Miközben zárkózott csapattársára, a Brooklands-kanyarban hibázott Schumacher, amivel 1,5-2 másodpercet veszített Shwartzmannal szemben.

A hétszeres Formula–1-es világbajnok fiának lendületét ez sem törte meg, egyhamar megtizedelte újra a különbséget. A verseny utolsó szakaszában ismét támadott Schumacher, két körrel a leintés előtt a Brooklands külső ívén akart előzni, de idejekorán visszahúzta az autót, így összeért Shwartzmannal. A két csapattárs ütközetéből nevető harmadikként a Red Bull támogatását élvező, japán Tsunoda profitált, első győzelmét aratta a sorozatban. Schumacher a hungaroringi versenyek után ismét dobogóra állt, míg Shwartzman megpróbálta a lehetetlent a sérült első szárnyával, de végül pontot sem szerzett, amivel a harmadik helyre esett vissza a tabellán.

Jack Aitken megörökölte a harmadik, a Williams-tartalékos Campos-pilóta így két dobogóval zárta hazai hétvégéjét. Ami Schumacher és Shwartzman ütközetét illeti, a stewardok versenybalesetnek minősítették az esetet, és az érintettek is visszafogottan nyilatkoztak a leintést követően.

„A Roberttel vívott párharcunk sajnálatos módon versenybalesettel ért véget. Úgy láttam, egyértelműen előrébb vagyok, amikor befordultam, de ez is része a motorsportnak. S habár csapatként nem sikerült kihozni a maximumot a versenyből, bizakodva várom a barcelonai hétvégét” – idézi Schumachert a Prema közleménye.

„Mick külső íven próbálkozott az utolsó körökben, összeértünk, ami miatt megsérült az első szárnyam. Az utolsó körök olyanok voltak, akár egy rémálom, csak tizenharmadikként végeztem” – emlékezett vissza a történtekre Shwartzman, aki elmondása szerint az egész verseny folyamán küszködött a gumijaival.

A charouzos Louis Delétraz-val, az UNI-Virtuosi versenyzőivel, Guanyu Zhou-val és a főfutamon győzedelmeskedő Callum Ilott-tal, Dan Ticktummal (DAMS) és Nikita Mazepinnel (Hitech GP) lett teljes a pontszerzők névsora. Ilott előnye már 19 pontos a bajnokság élén, a második helyről pedig az ART-s Christian Lundgaard várja a folytatást, aki ezúttal nem szerezett pontot, miután az utolsó körökben defektet kapott.

A sprintfutam végeredménye:

Fotó: Prema Racing, Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516128928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása