F2: Ilott hazai pályán nyert, vezeti az összetettet
Formula–2 2020: Silverstone II. – Főfutam

A Ferrari brit akadémistája magabiztosan nyerte az F2-esek silverstone-i főversenyét, míg a Prema újabb gyenge hétvégéje miatt Robert Shwartzman elvesztette a vezetést a bajnokságban.

callum-ilott-2020-70th-gp.jpg

Az UNI-Virtuosi Racing brit versenyzője indulhatott az élről a 70. Évforduló Nagydíj hétvégéjének Formula–2-es főversenyén. A rajtlámpák kialvását követően Ilott magabiztosan őrizte meg az első helyet, míg a második helyre a negyedikről rajtoló Dan Ticktum lépett előre a DAMS-szal, amiben az is közrejátszott, hogy Christian Lundgaard jócskán beragadt a rajtnál. Nem sokkal később azonban hibázott Ticktum, így az ART-s dán visszavette a második helyet, majd a Williams-fejlesztőversenyző brit sorra veszítette a pozíciókat, olyan mértékben elkopták az abroncsai, aminek egy korai csere lett a vége.

callum-ilott-2020-70th-gp-2.jpg

Míg a gumitaktikára többen is ráfáztak, Callum Ilott magabiztos versenyzéssel szerezte idei második győzelmét az F2-ben, amivel a vezetést is átvette az egyéni összetett élén, mivel a szintén Ferrari-növendék Robert Shwartzman csak a fordított rajtrácsos pole-t érő nyolcadik helyen ért célba. Lundgaard bő nyolc másodperces hátrányban lett második, miután a dán az utolsó körökben, a Brooklands-kanyarban hibázott, amivel két-három szekundumot otthagyott a második szektorban. Silverstone-ban pedig nemcsak a győztes, hanem a harmadik helyezett is örülhetett, mivel a csakugyan hazai pályán versenyző Jack Aitken állhatott fel a dobogó legalsó fokára, noha a boxkiállásoknál rengeteget időt bukott a forgalom miatt a Campos garázsa előtt várakozva.

Az alternatív stratégiát követők közül Nikita Mazepin járt a legjobban, negyedik lett a Hitech GP-vel a charouzos Louis Delétraz előtt. A svájci versenyző védekezésével kihúzta a gyufát a 15. helyig visszaeső Dan Ticktumnál: a verseny egy pontján a rádión bosszankodva azzal fenyegetőzött a balhés múltú ex-Red Bull-junior, hogy a legközelebbi esetnél nekimegy. „Ha még egyszer ez a **** ilyen kamikaze mozdulattal próbál védekezni, neki fogok ütközni. Soha többé nem fogom őt ennyire tisztelni” – hangzott el az ominózus üzenet.

A pontszerző zóna második felében Yuki Tsunoda (Carlin), Mick Schumacher (Prema), Shwartzman, Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) és Felipe Drugovich (MP Motorsport) zárt. Az F2-esek sprintversenye vasárnap 11:10-kor veszi kezdetét magyar idő szerint, élőben közvetítik a futamot az M4 Sporton.

A főfutam végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2416119600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása