F1: Hamilton átvette a vezetést hazai pályán, gondok a Ferrarinál
Formula–1 2020: 70. Évforduló Nagydíj – 2. szabadedzés

Orrhosszal előzi a mezőnyt Silverstone-ban a Mercedes, ezúttal Daniel Ricciardo okozott meglepetést harmadik helyével.

m237971.jpg

Ami az izgalmi faktort illeti, az első szabadedzés mintáját követte a második gyakorlás is a 70. Évforduló Nagydíj elnevezésű, második silverstone-i hétvégén. Teljesen eseménytelennek nem mondható, mivel az utolsó percekben két Ferrari-motoros autó is bedobta a kulcsot: előbb Sebastian Vettel alatt állt meg a Ferrari, majd Antonio Giovinazzi húzódott le az Alfa Romeóval. A négyszeres világbajnok autóját még virtuális biztonsági autó mellett eltávolították, az olasz esetében viszont belengették a piros zászlókat, amiket már a kockás zászló váltott a másfél óra leteltével.

Eközben a Mercedesnél problémamentes napot tudhatnak maguk mögött, „a változatosság kedvéért” hozták a szokásos 1-2-t, csak ezúttal Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, 1:25.606-os körével fél másodpercet javított Valtteri Bottas délelőtt legjobbján. A finn közel két tizedmásodperces lemaradásban követte, a harmadik helyen Daniel Ricciardo bukkant fel a Renault-val. A képet azonban árnyalja, hogy az ausztrál legjobb körét a lágy gumikon futotta, míg Hamilton autóján közepeseken.

Ricciardóhoz képest csupán néhány századon belül végzett a Red Bull-os Max Verstappen, valamint Lance Stroll a Racing Pointtal, a kanadai mögött pedig a koronavírusos Sergio Pérezt helyettesítő Nico Hülkenberg zárt. Nem a levegőbe beszélt Mattia Binotto a hétvégét megelőzően, amikor azt állította, hogy csapata pillanatnyilag még harmadik erőnek sem mondható, a Ferrari ugyanis Charles Leclerc-rel is csak hetedik lett, míg a műszaki hibákat sorra elszenvedő Vettel neve mellett egy 14. idő szerepel. A monacói épphogy maga mögött tartotta a McLareneket, a menet közben Verstappennek is integető Lando Norrist és Carlos Sainz Jr.-t, Esteban Ocon pedig ezúttal is tizedik lett a Renault-val.

A harmadik szabadedzést szombaton 11 órától tartják, amit az időmérő edzés 14:00-ás kezdéssel követ, valamennyi eseményt ezúttal is élőben sugároz az M4 Sport.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1916118366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása