F1: Bottas kezdett az élen Silverstone-ban, Hülkenberg az élmezőnyben
Formula–1 2020: 70. Évforduló Nagydíj – 1. szabadedzés

Eseménytelen indult a 70. Évforduló Nagydíj hétvégéje, már az első edzésen szignifikáns volt a Mercedes fölénye.

m237962.jpg

Szünet nélkül folytatódik ezen a hétvégén a Formula–1-es világbajnokság, ugyanakkor a koronavírus-járvány okán átalakított versenynaptár által továbbra is Silverstone-ban tartózkodik a mezőny, a második brit futamot 70. Évforduló Nagydíjra keresztelték.

Az elmúlt hétvége gumiproblémái ellenére eggyel lágyabb gumipalettát vonultat fel a Pirelli, az abroncsok viselkedésének kitapasztalása végett nagyon sok időt töltöttek a pályán a csapatok. Az már bebizonyosodott, hogy az új lágy gumik eléggé gyorsan elhasználódnak, viszont a kopott papucsokat leszámítva eseménytelenül zajlott a 90 perces nyitóedzés, amin Valtteri Bottas autózta a leggyorsabb kört, a finn ideje máris 1,2 másodperccel volt gyorsabb, mint Max Verstappen múlt pénteki FP1-es köre.

Az immár 2021-re is szerződéssel rendelkező Bottas 1:26.166-os idejével bő egy tizedet adott csapattársának, Lewis Hamiltonnak, ám a Mercedes ezúttal is láthatóan egy másik dimenzióban autózott, mivel a harmadik helyen Verstappen már bő hét tizeddel maradt le a Red Bull-lal. Miután ezúttal is pozitív lett Sergio Pérez koronavírus-tesztje, sorozatban másodjára kénytelen helyettest alkalmazni a Racing Point, Nico Hülkenberg azonban remekül kezdett, negyedik lett, mindössze századokkal zárt a holland mögött.

A két Ferrari Charles Leclerc ötödik és Sebastian Vettel hetedik idejével kezdett a második silverstone-i hétvégét, szendvicsbe fogva Verstappen csapattársát, Alexander Albont. Lance Stroll Hülkenberg idejétől jelentősen elmaradva, a nyolcadik helyen kezdett, míg a legjobb tízbe még az Alpha Tauri-s Danyiil Kvjat és a renault-s Esteban Ocon fért be.

Egyik autójával sem fért be a mezőny első felébe a McLaren, míg a két Williams Daniel Ricciardo Renault-ját, valamint a két Alfa Romeót és Kevin Magnussen Haas-Ferrariját is megelőzte. Az Alfa Romeo egyik autóját ezúttal a teszt- és tartalékpilóta Robert Kubica vezette, a lengyel három tizeddel kapott Kimi Räikkönentől, mialatt Antonio Giovinazzi a kispadról szemlélte a történéseket.

Délután 16 órától a második szabadedzéssel folytatódik az F1-esek pénteki programja, az M4 Sport ezúttal is élőben közvetíti az eseményeket.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7216118124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása