F1: Hivatalos, bejelentették az egyik Mercedes-pilótát 2021-re

A Mercedes csütörtöki közleménye legfeljebb abból a szempontból meglepő, hogy nem Lewis Hamilton sorsa rendeződött hamarabb papíron.

m233143.jpg

Miután bejelentették, hogy a brackley-iek neveltje, George Russell 2021-ben is marad a Williamsnél, a Mercedes csütörtöki bejelentése minden volt, csak éppen nem meglepő: Valtteri Bottas újabb évet kapott a címvédő csapatnál, így a finn jövőre már ötödik szezonját kezdheti meg ezüst vagy fekete overálban. Az jelenthet némi meglepetést, hogy nem a hetedik világbajnoki címe felé menetelő Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását jelentették be hamarabb.

„Nagyon örülök, hogy 2021-ben is maradhatok a Mercedesnél, és építkezhetünk továbbá az eddigi közös sikerekre” – szólalt meg Bottas a Mercedes közleményében, melyben nem győzött hálálkodni a csapatnak a támogatásért és a hitért. – „Büszke vagyok arra, hogy ezt a nagyszerű csapatot és a háromágú csillagot képviselhetem tovább, miközben utunk jövőre is folytatódik.”

„Az elmúlt néhány év a folyamatos javulásról szólt, minden tekintetben dolgozunk a teljesítményemen. Biztos vagyok benne, hogy ma minden eddiginél erősebb vagyok, de mindig feljebb lehet helyezni a lécet. Ugyanezt a filozófiát követi a Mercedes: mindig jobbak akarnak lenni, és egyre inkább sikeréhesek.”

„Amióta gyerekként beleszerettem a Formula–1-be, az volt az álmom, hogy egy nap világbajnok legyek. Ebben az évben harcban vagyok a bajnoki címért, a Mercedes pedig a lehető legjobb helyzetbe tett ahhoz, hogy jövőre is ezért versenyezzek. Miközben a rövidített szezon kellős közepében vagyunk már, minden egyes versenyen a létező legjobb formámat akarom nyújtani” – tette hozzá az augusztus végén 31 éves pilóta, aki pillanatnyilag 30 pontos lemaradásban van Hamiltonnal szemben, miután nullázott a Brit Nagydíjon a verseny hajrájában bekövetkezett defekt okán.

m233145_2.jpg

Bottas 2017-ben csatlakozott a csapathoz azt követően, hogy Nico Rosberg 2016-os világbajnoki sikerét követően mindössze néhány nappal bejelentette visszavonulását. Azóta nyolc győzelmet, 12 pole-t és 39 dobogós helyezést ért el a brackley-iek színeiben, de nem tudta felvenni a harcot Hamiltonnal hosszabb távon. Legjobb összetettbéli eredményét a tavalyi második hely jelenti.

A finn szerződéshosszabbítása kapcsán a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is szólt néhány szót: „Izgatottak vagyunk amiatt, hogy Valtteri egy újabb szezon erejéig a csapatnál marad. Idén minden eddiginél erősebb formát mutat, így biztos vagyok abban, hogy a miénk a legerősebb felállás az F1-ben, szerződéshosszabbítása pedig az első lépés afelé, hogy a jövőben is erősek legyünk ezen a téren.”

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516116408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása