Kevesen pechesebbek az F3-ban az ART orosz újoncánál
Formula–3 2020: Silverstone – Sprintfutam

A Hungaroringen már a rajtnál kiütötték, míg Silverstone-ban utólagos időbüntetés miatt nem tudta győzelemre váltani fordított rajtrácsos pole-ját Alexander Smolyar. David Beckmannt kiáltották ki végső győztesnek.

_c_formula_motorsport_limited_2.JPG

Időnként megesik, hogy egyszer elesik az első győzelmétől egy versenyző, még az is, hogy kétszer, az viszont meglehetősen ritkán, hogy egymást követő két hétvégén. Márpedig ez történt Alexander Smolyar esetében is: a Hungaroringen mindössze egy kanyarig tartott számára a futam, miután a célegyenes végén az autójába csúszott Logan Sargeant.

Silverstone-ban ugyanúgy az élről kezdhette a sprintversenyt, rajt-cél győzelmet aratott az ART Grand Prix orosz újonca, és úgy tűnt már, hogy tényleg pályafutása első F3-as sikerét ünnepelheti. Ám órákkal a leintést követően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közölte, hogy öt másodpercet hozzáírnak az idejéhez, amivel visszaesett a hatodik helyre. A zöldasztalnál az alábbi „kacsázásért” ítéltek büntetést Smolyarnak:

Hogy mennyire szoros volt a mezőny, Smolyar öthelyes hátraesése mutatja, de annak ellenére, hogy az élboly tagjai folyamatosan egymás mögött autóztak, érdemi csatázás helyett vonatozást láthattunk. A győzelmet mindenesetre így David Beckmann örökölte meg, a német Trident-pilóta ötödik elsőségét szerezte már a sorozatban, míg idén a másodikat, amivel az egyéni összetettben is feljött harmadiknak. Mögötte Clement Novalak (Carlin) ölébe hullott a második hely, harmadikként pedig Alex Peronit (Campos) rangsorolták.

Smolyar elé került a két premás, Frederik Vesti és Logan Sargeant is, miközben a bajnoki éllovas Oscar Piastri megjárta a hadak útját is. Az ausztrál már-már pontszerző helyen haladt, amikor letessékelték a pályáról, majd DRS-problémákkal kénytelen volt a garázs előtt leparkolni. Az idén először nullázó ausztrál így is magabiztosnak mondható, 17 pontos előnnyel őrzi az első helyet Sargeanttal szemben.

Az utolsó pontokat a szombati futamot megnyerő Liam Lawson (Hitech GP), a gyengébb időmérője és főversenye után valamelyest szépítő Théo Pourchaire (ART Grand Prix), Richard Verschoor (MP Motorsport) és Jake Hughes (HWA) egészítették ki a pontszerzők listáját. Szünet nélkül, már a soron következő hétvégén folytatódik a bajnokság, szintúgy Silverstone-ban, de immár a 70. Évforduló Nagydíj keretében.

A sprintverseny végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5216102646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása