Új pole pozícióst avatott az F3, amerikai versenyző indulhat az élről
Formula–3 2020: Silverstone – Szabadedzés, Időmérő edzés

Formula–3-as pályafutása során először indulhat az élről a Prema amerikai versenyzője, Logan Sargeant. Oscar Piastri ezúttal is a legjobbak között zárt, míg az ART Grand Prix-nél eddig brillírozó francia újonc érthetetlenül lassú volt.

unnamed_32.jpg

Ha valamire lehet mondani, hogy lépésről lépésre, az Logan Sargeant időmérős teljesítménye. Az előző hétvégék időmérőit a negyedik, a harmadik, illetve a második helyen zárta, Silverstone-ban azonban már nem talált legyőzőre Sargeant, aki így első pole pozícióját szerezte a Formula–3-ban. A Prema amerikaija mindössze századokkal javította meg Liam Lawson (Hitech GP) idejét, noha az új-zélandi Red Bull-junior óriási körrel ugrott az élre a kvalifikáció végén.

A bajnokságot így 22 ponttal vezető Oscar Piastri végzett a harmadik helyen, mögötte az utolsó körével jelentősen előrelépő Max Fewtrell (Hitech GP), valamint a harmadik premás versenyző, Frederik Vesti zárt. Meglepően gyengén zárt a Hungaroringen főfutamos győzelmet is szerző Théo Pourchaire: az ART Grand Prix 16 éves üstököse az élen nyitotta a brit hétvégét, ám az időmérőn csak 12. lett, majdnem nyolc tizedet kapott Sargeanttól. Valamilyen oknál fogva még 1:47 alá sem tudott bemenni a francia, pedig a szabadedzésen futott 1:46.348-as köre harmadik helyet ért volna.

A Formula–3-asok sprintversenye szombaton 10:25-kor rajtol, a versenyt élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Prema Racing, Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3016098728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása