Kiss Norbert: Nem fér a fejembe, miért egy húszéves, házi készítésű motorral kellett harcba szállnunk

A kétszeres Európa-bajnok magyar kamionversenyző úgy érzi, ezentúl nem a motoron fog múlni a siker.

dscn5762.jpg

Mint az ismeretes, négy év után elhagyta a tankpool24-et, és újra magyar csapatnál, a Révész Truck Racing Teamnél fog versenyezni Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokságban. A 2014-es és 2015-ös bajnok a Formula.hu-nak nyilatkozva elárulta, hogy december-január környékén fogant meg a gondolat Révész Bálintban, hogy sok év után, idén végre belevágnak a kamionversenyzésbe. Új csapatánál így a lehető legjobb érzi magát, úgy véli.

„Az elmúlt négy év nem sikerült a legjobban, hiszen a tankpool24-gyel és a Mercedesszel is a bajnoki cím volt a cél, de ez nem valósult meg” – mondta a szakítás kapcsán, majd arra a kérdésre is válaszolt, hogy ha valamit megváltoztathatna ebből a négy évből, mi lenne az: „A Mercedes, illetve a Daimler anyagi helyzetét, a kamionversenyzést illető marketingjét és hozzáállását emelném ki. Pedig szerették a kategóriát, kiállítók, szériaszponzorok voltak, és a Safety Car is egy Mercedes, meg egyébként is ők az egyik legjobb márka a világon. De ezek miatt végképp nem fér a fejembe, miért nem építettek versenymotort, és miért csak egy húszéves, házi készítésű motorral kellett harcba szállnunk az Iveco vagy a MAN ellen, akik gyári versenymotorral rendelkeznek.”

img_5963.jpg

Ami az átigazolást illeti, a 35 éves versenyző abban reménykedik, hogy a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legköltséghatékonyabban sikereket érjenek el, ennek eléréséhez pedig az MAN jelenti az ideális választást, amit gyári versenymotorral, annak is egy erősebb verziójával szerelnek majd. „Nagyon erős csomagot sikerült összerakni, úgyhogy most a motorra biztosan nem lehet fogni, ha nem nyerünk” – jegyezte meg.

A kamion Európa-bajnokság, egyúttal Kiss Norbiék 2020-as idénye augusztus végén, a csehországi Mostban rajtol el. A tervek szerint összesen hat helyszínből – köztük a Hungaroringből – és 12 futamból áll össze az idei versenynaptár.

Fotó: Kiss Norbi Média

Írta: Braking News Motorsport
Forrás: Formula.hu

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4016085378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása