Visszaszállították az intenzív osztályra Alex Zanardit

Nem sokkal a rehabilitációs központba szállítását követően romlott az olasz versenyzőlegenda állapota.

p90377162_highres_fuji-international-s.jpg

Épp a napokban engedték ki a sienai Santa Maria alle Scotte kórházból a több mint egy hónapja súlyos kerékpárbalesetet szenvedő Alex Zanardit, hogy kezelését egy neurológiai rehabilitációs központban folytathassák. Azonban egy péntek délután megjelent közlemény értelmében romlott, ingadozóvá vált Zanardi állapota, ezért újra intenzív ellátásban részesül, ezúttal a milánói San Raffaele kórházban – adta hírül a The Race.

Az AutoWeek hozzáteszi, a héten Niccolo Zanardi azt nyilatkozta, egyelőre bizonytalan, hogy 53 éves édesapja képes lesz-e látni, kommunikálni a jövőben, a rehabilitáció viszont mindenképpen hosszú időt vesz majd igénybe. Egy másik, az olasz La Gazzetta dello Sport hasábjain megjelent interjút is szemlézett a portál, melyben egy, a rehabilitációs klinikán szolgáló lelkész szólalt meg Zanardi kapcsán.

„Alex Zanardi csak néha tér magához, és gyorsan elfárad. Néha ébren van, néha nem. Miután ide szállították Sienából, nagyon fáradt volt, csak rövid ideig láthattam. A kezét sem foghattam meg, mert ezekben az időkben tartanunk kell a távolságot a páciensektől” – mondta Luca Poli, utalva a koronavírus-járvány miatti helyzetre is. – „Ami biztos: ennek az embernek hihetetlen akarata van, ha az életéről van szó. Őszintén szólva, nem tudom, honnan szerzi az energiáját.”

Zanardi még az előző évezredben nyert két bajnoki címet a CART-ban (mostani nevén: IndyCarban), miközben inkább kevesebb, mint több sikerrel a Formula–1-et is megjárta. Pályafutása 2001-ben, a Lausitzringen elszenvedett balesetekor és ezzel együtt lábai elvesztésekor tört derékba, de ennek ellenére nem adta fel: több futamgyőzelemig is eljutott a WTCC-ben, rendszeresen indult GT-versenyeken, sőt tavaly még a daytonai 24 óráson is részt vett egy átalakított BMW M8 GTE-vel. A motorsport mellett pedig egy másik sportágban is magára talált: kézi hajtású kerékpárjával nem kevesebb mint négy paralimpiai aranyérmet szerzett a 2012-es és 2016-os ötkarikás játékokon.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4916076120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása