Felébresztették Alex Zanardit, máshol folytatják a kezelését

Az olasz autóversenyző és paralimpikon legendát több mint egy hónap után felébresztették a mesterséges kómából, új kórházba szállították.

p90348513_highres_corridonia-ita-12nd-.jpg

Valamivel több mint egy hónappal ezelőtt, június 19-én szenvedett balesetet Alex Zanardi egy olaszországi jótékonysági versenyen, amikor kézi hajtású kerékpárjával egy kamionnak ütközött. Zanardit heteken át mesterséges kómában ápolták a sienai Santa Maria alle Scotte kórházba, ez idő alatt három műtéten esett át. Néhány nappal ezelőtt a kórház már közölte, hogy megkezdik az olasz legenda felébresztését.

A minap pedig újabb közleményt adtak ki az autóversenyző-paralimpikon állapotáról. Ennek értelmében Zanardit felkeltették a mesterséges altatásból, és átszállították egy ideggyógyászati klinikára, ahol megkezdik a rehabilitációt. A sienai kórház tájékoztatása szerint Zanardi klinikai állapota és életfunkciói stabilak, ez tette lehetővé a szedáció csökkentését, majd felfüggesztését.

Zanardi versenyzett ugyan a Formula–1-ben is, a királykategóriában nem igazán alkotott maradandó, az amerikai CART-sorozatban (IndyCarban) viszont nyert két bajnoki címet is. 2001-ben súlyos balesetet szenvedett a tengerentúlon, aminek következtében mindkét lábát elveszítette, de utána sikeres volt a GT- és a túraautózásban egyaránt, az utóbbi években pedig kézi hajtású kerékpárjával is csúcsra tört, a 2012-es és 2016-os paralimpiákon összesen négy aranyérmet szerzett.

via The Race

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr816041712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása