Beveti új felfedezettjét a Zengő Motorsport

Mielőtt elrajtolna a WTCR, a kelet-európai TCR-bajnokságban indítja Boldizs Bencét Zengő Zoltán csapata.

05-bence-boldisz-1_1.jpg

Még bő másfél hónapot kell arra várnunk, hogy a koronavírus-járványt követően ismét pályára lépjen a túraautó-világkupa mezőnye, viszont addig is komoly jelentősége lehet minden egyes megtett méternek. Valószínűleg ennek szellemiségében már a hétvégén rajthoz áll újdonsült versenyzőjével, Boldizs Bencével a Zengő Motorsport, amely majdnemhogy az utolsó utáni pillanatban, de felbukkant Grobnikban, a kelet-európai TCR-bajnokság helyszínén.

Ahogyan az a csapat Facebook-bejegyzéséből kivehető, nem egy, hanem kapásból két Cuprával indultak neki a horvátországi kiruccanásnak Zengőék, de hogy a második autót ki fogja vezetni, egyelőre kérdéses. A Magyar Nemzeti Automobil Szövetség (MNASZ) elnöke, Oláh Gyárfás arról ír, hogy a hétvégén maga Zengő Zoltán lesz Boldizs csapattársa (is), a Sebriaring.com azonban úgy értesült, hogy a szintén zengős kötődésű, a tavalyi ESET V4-kupát megnyerő Kismarty-Lechner Gábor ül majd autóba.

A szerb portál Boldizs szerepeltetése kapcsán el is csípett néhány szót Zengő Zoltántól: „Azt szeretném, hogy minél több tapasztalatra tegyen szert, minél több kilométer gyűjtsön a legprofibb versenyzők között, és a legjobbaktól tanulhasson. Ezért a lehető legtöbb lehetőséget szeretnénk biztosítani neki ahhoz, hogy tesztelhessen, a mérnökeink pedig készen állnak arra, hogy az előző évekből származó, sok-sok gigabájtnyi adattal segítsék Bencét ebben a fáradságos küldetésben” – mondta a csapattulajdonos.

Ez lesz Boldizs és a Zengő Motorsport első közös szereplése a nagy bejelentés óta – már ami nem a virtuális éterben zajlik, hiszen a 23 éves pilóta a WTCR és a TCR Európa-kupa e-sport bajnokságában is megmérette magát. Előbbiben kilencedik lett, míg utóbbiban a második helyért harcol az időközben szintén a WTCR-be átnyergelő Gilles Magnusszel. Mindössze négy pont kettejük között a különbség a barcelonai e-idényzáró előtt, amit az utolsó pillanatokban halasztottak el; eredetileg július 22-én rendezték volna.

Habár a Zengő Motorsport indulását a sorozat weboldalán fellelhető nevezési lista egyelőre nem erősíti meg, magyar érdekeltség így is található rajta, mivel a M1RA is indul, amely az egész szezonra nevezte a balhés múltú Dušan Borkovićot, amikor a Michelisz Norbert alapította csapat bejelentette azt is, hogy a világkupagyőztes által felfedezett, idén augusztusban 13 éves Bucsi Attila a Swift Cup Europe-ban kezdi meg szárnypróbálgatását.

Ami a hétvége menetét illeti, pénteken 17:30-tól rendezik meg a szabadedzést, amit szombaton 10:20-tól az időmérő követ, vasárnap pedig a versenyeket bonyolítják le (10:45-ös és 15:15-ös kezdéssel), amelyek sorrendjét a kvalifikáción futott első, illetve második leggyorsabb körök határozzák meg. Az eseményeket a TCR hivatalos YouTube-csatornáján követhetjük figyelemmel.

Fotó: Nagy Gábor Tamás / Zengő Motorsport (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716069792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása