F1: Bottas tört az élre a hungaroringi időmérő előtt
Formula–1 2020: Magyar Nagydíj – 2-3. szabadedzés

Megint a két Mercedes áll az élen, mögöttük a Racing Point tűnik a második erőnek. Némileg összekapta magát a Ferrari, míg a Red Bull gyengélkedik a Hungaroringen.

_lfo0195-906615.jpg

Habár végig lógott az eső lába, végül száraz körülmények között rendezték meg a Formula–1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzését. Csakúgy, mint a pénteki első gyakorláson, az első két helyet a Mercedes autói bérelték ki, ám ezúttal Valtteri Bottas zárt az élen, 1:15.437-es idejével ugyanakkor mindössze 42 ezredet vert Lewis Hamiltonra. Erős tempót diktált a Racing Point-os Sergio Pérez, a mexikói két tizedmásodpercen belül zárt Bottashoz képest.

Biztatóan muzsikált a Ferrari is, legalábbis Charles Leclerc alatt, aki a negyedik lett, majd a másik Racing Pointtal Lance Stroll következett az ötödik helyen. Ellenben a Red Bull egyelőre küszködik a mogyoródi aszfaltcsíkon, Max Verstappen is csak hatodik lett, a hollandnak meggyűlt a baja az RB16-os vezethetőségével, aminek következtében a 12-es kanyarban meg is forgott, ahogyan Nicholas Latifi tette azt a Williamsszel.

A legjobb tíz között zárt még Lando Norris (McLaren), Sebastian Vettel (Ferrari), az eleinte motorproblémákkal bajlódó Pierre Gasly (Alpha Tauri), valamint a renault-s Daniel Ricciardo, miközben Alexander Albon csupán a 12. időt autózta a vibráló autójával, csak két pozícióval előzte meg a williamses George Russellt.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Esőben Vettel volt a leggyorsabb

Az utolsó, 60 perces gyakorláson viszonylag aktív volt a mezőny, ugyanez nem volt elmondható a péntek délutánról: a második szabadedzést elmosta ugyanis az eső (még ha annyira nem is, mint a Formula–3-as kvalifikációt), emiatt a legtöbben csak alig néhány kört tettek meg – még Kimi Räikkönen pörgette a legszorgalmasabban a kilométerszámlálót, igaz, a finn az első edzésen átadta az Alfa Romeóját Robert Kubicának.

Így egy 1:40-es idő is elég volt ahhoz, hogy Sebastian Vettel az élen zárja az FP2-t, a négyszeres világbajnokot Bottas és a mclarenes Carlos Sainz követte. Összesen 13-an futottak mért időt, többek között Lewis Hamilton is csak egy installációs kört tett meg.

A második szabadedzés végeredménye: 

A Formula–1-esek szombati programja 15:00-tól, az időmérő edzéssel folytatódik, aminek menetét futózáporok zavarhatják meg. Az M4 Sport élőben közvetíti majd a kvalifikációt.

Fotó: Hungaroring Média, Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7116025142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása