F1: Hamilton és a Mercedes uralmával indult a 35. Magyar Nagydíj
Formula–1 2020: Magyar Nagydíj – 1. szabadedzés

Csak Mercedes-motoros autók zártak egy másodpercen belül a hungaroringi első szabadedzésen, mindkét Ferrari bent van az első tízben.

edhuib8xoaiyemq.jpg

Zárt kapus verseny lévén furcsa, helyszíni beszámolók szerint is kissé apokaliptikus hangulatban, borús időjárás mellett és néhol szemerkélő esőben vette kezdetét a 35. Formula–1-es Magyar Nagydíj hétvégéje, és egyelőre beigazolódni látszik a papírforma. A péntek délelőtti első szabadedzést a Mercedesek uralták Lewis Hamilton vezetésével: a hatszoros világbajnok 1:16.003-as körrel zárt az élen, de csupán századokkal előzte csapattársát, Valtteri Bottast, mögéjük pedig a két Racing Point sorakozott fel, Sergio Pérezzel és Lance Stroll-lal, míg az első öt sorrendje Daniel Ricciardo Renault-jával lett teljes.

Az előző két Red Bull Ring-i hétvége szenvedéséhez képest, a tavalyi évhez képest látványosan visszaesés ellenére apró javulás jeleit mutatta a Ferrari, mivel Charles Leclerc és Sebastian Vettel a 6-7. időt hozták, de ehhez az is hozzájárult, hogy Max Verstappennek a gumik mellett a williamses Nicholas Latifivel is meggyűlt a baja, így nyolcadik lett, miközben a másik Red Bull-lal Alexander Albon csak a 13. helyen kezdett. Még az összetett-3. helyen álló Lando Norris (McLaren) és Esteban Ocon (Renault) tudta beverekedni magát a legjobb tíz közé.

Két versenyző is kénytelen volt a kispadon tölteni az első 90 percet: Pierre Gasly autójában ugyanis meghibásodott az erőforrás, Kimi Räikkönen Alfa Romeóját pedig ezúttal Robert Kubica vezette – a lengyel átlag alatti körszámot (26) produkált, a lista végén végzett.

A pénteki F1-es program magyar idő szerint a 15 órakor kezdődő a második szabadedzéssel folytatódik, az eseményeket ezúttal is az M4 Sport közvetíti élőben.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Pirelli Motorsport / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616012576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása