F1: Verstappené a második edzés Spielbergben, ez akár pole-t is érhet a hollandnak
Formula–1 2020: Stájer Nagydíj – 2. szabadedzés

Max Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen a Red Bull hazai pályáján, ezúttal is az élmezőnyben zárt a Racing Point – igazán rendkívüli helyzetben még a pole is a hollandé lehet. Eközben Ricciardo csúnyán lezúzta a Renault-t.

ap-24k8usr151w11_news.jpg

Faramuci helyzet alakult ki Spielbergben, szélsőséges esetben ugyanis akár az is előfordulhat, hogy a második szabadedzés végeredménye dönt a vasárnapi Stájer Nagydíj rajtsorrendjéről. Az időjárás-előrejelzések komoly esőzéseket vetítenek előre az FIA állítása szerint, és amennyiben tényleg ellehetetlenül a kvalifikáció szombati, majd vasárnapi megrendezése is, abban az esetben lép érvénybe a drasztikus lépés.

Ebből a szempontból nem jött jól a Renault-nak, hogy Daniel Ricciardo az edzés első harmadában komolyabban megtörte az R.S.20-at, miután kicsúszott a 9-es kanyarnál, mivel így mért idő nélkül maradt az ausztrál. Az autónak főként a bal oldala és a hátulja sérült, Ricciardo viszont saját lábán hagyta el a baleset helyszínét, később az orvosi központban is megfelelőnek találták az állapotát.

A többiek összesen 15 percet veszítettek a műszaki mentéssel, illetve a gumifal javításával, de a későbbiekben újabb megszakításra már nem került sor. Meglepetésekből viszont így sem volt hiány: az első edzést is az élen záró Sergio Pérez átvette a vezetést, a másik Racing Pointtal Lance Stroll feljött a második helyre – a lágy gumikon a mexikói még a múlt szombati Q3-ban futott körét is megjavította.

Valamivel később aztán Valtteri Bottas letaszította az élről Pérezt, de a szezonnyitó győztesénél is gyorsabb körre volt képes Max Verstappen, még ha az 1:03.660 csak 43 ezreddel volt csak jobb a finn idejénél. Ezzel a holland Red Bull-pilóta az ideiglenes pole-t is bebiztosította magának, persze ez a következő két nap időjárásától is függ.

Verstappen és Bottas gyorsköre ellenére a Racing Point 3-4. hellyel zárta a második edzést, mögöttük Carlos Sainz Jr. (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes), Alexander Albon (Red Bull), Lando Norris (McLaren), Charles Leclerc (Ferrari) és Esteban Ocon (Renault) tették teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

ap-24ka6t4md1w11_news.jpg

Az utolsó percekben a legtöbben még készültek egy időmérős körre, de senkinek sem sikerült javítania – még Danyiil Kvjatnak sem, noha a csapat „orosz rulett” csatakiáltással vágott neki a próbálkozásnak. A legjobb tízen kívül az Alpha Taurik és az Alfa Romeók zártak, de Sebastian Vettel is imádkozhat azért, hogy az időjárás lehetővé tegye a kvalifikáció problémamentes megrendezését, mivel csak a 16. lett, a williamses George Russell mögött, Nicholas Latifi és a két Haas-pilóta, Kevin Magnussen és Romain Grosjean előtt.

Mára véget ért az F1-es programja a Red Bull Ringen, szombat délben a harmadik szabadedzéssel folytatódik a hétvége, amit szintén élőben sugároz az M4 Sport.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4015993884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása