F1: A „rózsaszín Mercedes” kezdett az élen a stájer hétvégén
Formula–1 2020: Stájer Nagydíj – 1. szabadedzés

Némi meglepetéssel indult a második osztrák hétvége: az első szabadedzést Sergio Pérez zárta az élen a Racing Pointtal, Max Verstappen és a két Mercedes követte a mexikóit.

02_095705_ony7049-large.jpg

A Formula–1 történelmében először rendeznek másodjára is futamot egy helyszínen ugyanazon a szezon belül: szünet nélkül folytatódik a 2020-as világbajnoki idény a több hónapos kényszerleállás után, annyi különbséggel, hogy ez a Red Bull Ring-i hétvége Stájer Nagydíj néven, de továbbra is az #AustrianGP hashtaggel fut majd.

A 90 perces első szabadedzésen sok említésre méltó esemény nem történt, a piros zászlót mégis előcsalogatta Nicholas Latifi, miután Williamsében felmondta a szolgálatot a Mercedes-motor a 4-es kanyarnál. A kanadai leállása baljós lehet a Mercedesnek, tekintve, hogy a németek motorjaival már az előző hétvégén is volt probléma, nem mellesleg a csapattárs George Russell autójában több komponenst is cserélni kellett.

Miután végeztek a műszaki mentéssel, az utolsó 50 perc már zavartalanul telt, eleinte a Red Bullok, később a Mercedesek álltak az élen, a végén mégis Sergio Pérez és a Racing Point zárt a lista élén, 1:04.867-es idővel, vagyis csak néhány századdal volt rosszabb Lewis Hamilton múlt heti FP1-es körénél – igaz, a mexikói lágy gumikon autózta a legjobbját, az őt üldözők pedig a keményebb abroncsokat dolgoztatták meg.

Pérez mögött a Red Bull-os Max Verstappen lett a második, a hollandot a Mercedes versenyzői követték, a feketére fújt Ezüst Nyilak közül az Osztrák Nagydíjat megnyerő Valtteri Bottas kezdett jobban, Lewis Hamilton csak pár századdal maradt el tőle, míg az első öt sorrendje a másik „rózsaszín Mercedesszel”, Lance Stroll-lal lett teljes.

02_102619a09i5712-large.jpg

A kanadait Alexander Albon (Red Bull), Carlos Sainz (McLaren), Pierre Gasly (Alpha Tauri) és Daniel Ricciardo (Renault) négyese követte, míg a Ferrari ezúttal is szenvedett: Sebastian Vettel 9 tizedmásodperces hátrányban épphogy tizedik lett, Charles Leclerc a 12. helyen nyitotta a Stájer Nagydíj hétvégéjét. A monacóihoz hasonlóan a múlt heti futam másik dobogósa, a mclarenes Lando Norris is a legjobb tízen kívül, egy 14. időt autózva indított.

Az első másfél órát Russell és Antonio Giovinazzi is a kispadon töltötte, autóikkal ugyanis két „vendégpilóta” körözött: az immár szabadedzésen is bemutatkozó Jack Aitken a Williamsszel a 17., Robert Kubica az Alfa Romeóval pedig a 18. helyen zárt. A nyitány nagy vesztese – pontosabban másik nagy vesztese, Latifi mellett – Kevin Magnussen volt, aki mindössze három installációs kört teljesített. A Haas azt gyanítja, az akkumulátor hibásodott meg a dán autójában.

Ma még egy újabb 90 perces edzés erejéig a pályára gördül a mezőny, a második gyakorlást 15 órától rendezik. Az eseményeket élőben követhetjük az M4 Sporton.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815993500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása