F1: Kubica újra autóba ül

A lengyel versenyző a Stájer Nagydíj első szabadedzésén vezetheti majd az Alfa Romeo autóját.

large-2020_pre-season_test_1_spain.jpg

Nyolc évvel a pályafutását derékba törő ralibaleset után, tavaly tért vissza a Formula–1-be Robert Kubica, de egyetlen év után távozott a Williamstől. Az idei szezonra az Alfa Romeóhoz igazolt teszt- és tartalékversenyzőként, új szerepében már a téli teszteken pályára gördülhetett Barcelonában.

A hinwili csapat kedden közölte, hogy Kubica pénteken, a Stájer Nagydíj első szabadedzésén ismét vezetheti a C39-et, erre az időre a szezont pontszerzéssel kezdő Antonio Giovinazzi ül kispadra.

large-2020_pre-season_test_02_spain.jpg

„Már alig várom, hogy újra akcióba lendüljek a hétvégén, főleg a hosszú szünet után” – mondta a lehetőség kapcsán Kubica a Formula1.com-nak. – „Mint mindig, most is az a célom, hogy a lehető legtöbb adatot gyűjtsem mérnökeink.”

„Mindenki számára új tapasztalatot jelent majd a mostani hétvége, mivel korábban sosem versenyeztünk egymás után kétszer ugyanazon a helyszínen, mindössze néhány nap elteltével. Fontos lesz emellett, hogy finomítsunk az Osztrák Nagydíjon gyűjtött adatainkon, illetve teszteljük azokat a fejlesztéseket, amiket később használni szeretnénk” – magyarázta.

A 35 éves versenyző 2020-ra a DTM-ben helyezkedett el, az ART Grand Prix BMW-jét fogja vezetni az augusztus elején induló szezonban.

Kubica mellett egy másik „vendégpilóta” is lesz a pénteki nyitóedzésen: Jack Aitken honfitársa, George Russell Williamsével körözhet, a Campos Racing F2-es csapatát erősítő, illetve a Renault akadémiáján pallérozódó brit tartalékversenyző életében először fog autót vezetni Formula–1-es szabadedzésen.

Fotó: DPPI / Alfa Romeo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3615988078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása