A WTCR-be hozza Európa-kupás versenyzőjét a Comtoyou

Megérkezett az első fecske, aki a szabályváltozások hatására annak tudatában csatlakozik a WTCR mezőnyéhez, hogy már rendelkezik szerződéssel a TCR Európa-kupában.

04-gilles-magnus-photo-tcr-europe.jpeg

A bajnokság sajtóirodája kedden kiadott közleményében tudatta, hogy háromautósra bővíti WTCR-es felállását a Comtoyou Racing, a TCR Európa-kupába már bejelentett Gilles Magnusszel egészül ki a trió. A belga gárda már korábban bejelentette Tom Coronel és Nathanaël Berthon szerződtetését, a 20 éves pilóta – a módosított szabályok részeként – az újoncok külön értékelésében is indul, csakúgy, mint a zengős színekben bemutatkozó Boldizs Bence, vagy éppen a gyári Hyundai-alakulat által előléptetett Luca Engstler.

„Remek hír, hogy a TCR Európa-kupa egyik legkiemelkedőbb tehetsége hasznot húz az átstrukturált WTCR-naptárból, valamint abból, hogy újra regisztrálhatnak teljes szezonra az indulók” – kommentálta a bejelentést François Ribeiro, a túraautó-világkupa ügyes-bajos dolgait irányító Eurosport Events feje, utalva a csak európai fordulókból álló versenynaptárra, valamint a további költségcsökkentést szolgáló intézkedésekre. – „A Belga Királyi Autóklub (RACB) nemzeti csapatának komoly tapasztalata van fiatal, ám komoly potenciállal rendelkező versenyzők felderítésében, és természetesen ez a helyzet Gilles Magnus esetében is.”

02-gilles-magnus-centre-photo-tcr-europe.jpeg

Formulaautózásban kezdte pályafutását Magnus, és annak ellenére, hogy volt második francia F4-ben, illetve az észak-európai Formula Renault 2.0-ban, később a sport-, túra- és GT-autós tengelyen folytatta pályafutását. Tavaly a TCR Európa-kupába komolyabb előzetes TCR-tapasztalat nélkül igazolt, mégis szerzett futamgyőzelmet, pole pozíciót, valamint három dobogós helyezést; mindez elegendő volt ahhoz, hogy a közvetlen élbolyban, a hatodik helyen zárja az összetettet, úgy, hogy mindössze alig több mint 30 ponttal csúszott lesz a dobogóról a Comtoyou Racing Audijával.

„Már az év elején bejelentettük, hogy a TCR Európa-kupában folytatjuk, ami már önmagában egy szép lehetőség volt, miután nyertem egy futamot 2019-ben. Utána Geoffroy Theunis [az RACB vezetője – szerk.] beszélt velem a WTCR-projekt eshetőségéről, de nem voltam biztos benne, hogy sikerült. Aztán néhány nappal ezelőtt felhívott, és közölte, hogy minden el van rendezve megyünk a WTCR-be. Ezzel egy álmom vált valóra, ráadásul nem is számítottam erre, ami még különlegesebbé teszi. Mindössze 20 éves vagyok, és már izgatottan várom, hogy egy izgalmas bajnokság, olyan izgalmas nevekkel versenyezzek együtt, mint Muller, Tarquini vagy Coronel, mindannyian rengeteg tapasztalattal rendelkeznek” – nyilatkozta az ifjú belga versenyző.

03-gilles-magnus-photo-tcr-europe.jpeg

Nem tesz róla említést a közlemény, így az egyelőre homályos, hogy a bejelentés miként változtatja meg Magnus Európa-kupás projektjét. Az kétségtelen, hogy a teljes szezont nem fogja tudni teljesíteni, mivel három ponton is ütközik annak versenynaptára a WTCR-ével; kérdés, hogy a másik három helyszínen pályára gördül-e a csapattulajdonos-csemete Nicolas Baert csapattársaként, vagy sem.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815988516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása