F1: Továbbra is Hamilton a Red Bull Ring ura
Formula–1 2020: Osztrák Nagydíj – 3. szabadedzés

A két pénteki után az időmérő edzés előtti, utolsó szabadedzésen sem talált legyőzőre a Mercedes versenyzője, noha a Red Bull visszazárkózott második erőnek.

m232720.jpg

Változatlanul a Mercedes tűnik egyeduralkodónak Spielbergben: ahogyan az első és a második szabadedzésen, úgy a harmadik gyakorláson is Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kettőse zárt az első két helyen. A brit 1:04.130-ra faragta a hétvége eddigi leggyorsabb idejét a kvalifikáció előtt, a hatszoros világbajnoktól a finn másfél tizeddel maradt el.

A Red Bull tegnapi látszólagos gyengélkedése részben annak volt köszönhető, hogy sérült szárnnyal ment Max Verstappen, a holland viszont ezúttal már odaért a harmadik helyre. Változatlanul erősnek ígérkezik ezen a hétvégén a Racing Point, ugyanis Sergio Pérez a 4., Lance Stroll a 8. időt autózta – a leendő gyári Aston Martin egyedüli középcsapatként jutott be mindkét autójával a legjobb tíz közé.

Beigazolódni látszanak a Ferrari aggodalmai, ami a szenvedést illeti, mivel még Pérezzel szemben is alulmaradt Charles Leclerc és Sebastian Vettel, akik ötödik, illetve hetedik hellyel hangoltak az időmérőre, ezzel szendvicsbe fogva Alexander Albont. Egy-egy autójával az Alpha Tauri és a McLaren is a TOP-10-be keveredett, Pierre Gaslyval, illetve Lando Norrisszal, de csupán századokkal előzték a Renault pilótáit, valamint a szintén mclarenes Carlos Sainzot.

Amíg a pénteki nap viszonylag nyugodt volt – néhány megforgást leszámítva –, a harmadik edzésen már a piros zászlók is előkerültek, miután Nicholas Latifi összetörte a Williamst az 1-es kanyar kijáratánál. Így félidőnél mint egy tíz percen állt az edzés, a grove-i istálló szerelőire pedig kifejezetten feszített munka vár, főleg távolságtartóstul, mindenestül.

Magyar idő szerint 15 órától rendezik az idei első F1-es időmérőt, amit az M4 Sporton lehet majd élőben figyelemmel kísérni.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9615981356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása