Mercedes 1-2-vel tért vissza a kényszerszünetről a Formula–1
Formula–1 2020: Osztrák Nagydíj – 1. szabadedzés

Aligha meglepő módon a hibridérát az elmúlt években is domináló Mercedes kezdett a legjobban a Red Bull Ringen. A Ferrari viszont valóban gyengén kezdett, egyik autójával is épphogy befért a legjobb tíz közé.

eb_j9muwsaibwob.jpg 

Higgadtan, fegyelmezetten tért vissza a pályára a Formula–1-es mezőny azt követően, hogy a legutóbbi versenyhétvége óta mintegy hét hónap telt el. Meglepő módon még vezetői hibából is elenyésző számú volt: előbb Max Verstappen mutatott be egy piruettet a Red Bull-lal az 1-es kanyar kijáratán, míg Danyiil Kvjat az utolsó kanyarban, gyors körére készülve forgott meg az Alpha Taurival, már az utolsó percekben. Utóbbi esetben szükség volt George Russell lélekjelenlétére is, hogy ne legyen nagyobb csattanás a vége, a williamses elkerülte az orosz versenygépét.

A két megforgást leszámítva érdemi történésre nem igazán volt példa, igaz, egy pályán heverő bargeboard – ami Esteban Ocon Renault-járól szakadt le – miatt aktiválták egy rövid időre a VSC-t, míg Lance Strollnak elvették az egyik körét pályaelhagyás miatt. A kanadai esete azért érdekes, mert az FIA az utolsó pillanatban belenyúlt a pályába: az utolsó két kanyarban immár nem kell magas hurkákon rodeózniuk a versenyzőknek, helyettük szenzorok figyelmeztetik a pályaelhagyásra – a versenyen majd háromszoros lehet büntetlenül elhagyni a pályát. A változtatást azzal indokolták, hogy a csapatok a kényszerszünet miatt nem rendelkeznék meg elegendő tartalékalkatrésszel, márpedig a magasított kerékvetők az elmúlt években jócskán szedték áldozataikat.

Ami a köridőket illeti, ebből a szempontból az első húsz percben csend honolt Spielbergben, majd szép fokozatosan elkezdte róni a köröket a mezőny. Az előszezon minden aggodalma ellenére 1-2-vel nyitott a Mercedes, Lewis Hamilton 1:04.816-tal már a saját tavalyi FP1-es idejénél is gyorsabb volt, a britet pedig bő három tizedmásodperces lemaradással követte Valtteri Bottas, míg a harmadik helyre Max Verstappen ért oda. A Red Bull-ostól viszont hajszállal maradt el a mclarenes Carlos Sainz, valamint a Racing Point-os Sergio Pérez. A legjobb tízbe befért Alexander Albon (Red Bull), Daniel Ricciardo (Renault) és Kevin Magnussen (Haas), míg a Ferrari kifejezetten gyengén kezdett: Charles Leclerc pont tizedik lett, Sebastian Vettel pedig a 12. időt autózta.

Délután 15 órától a második szabadedzéssel folytatódik az Osztrák Nagydíj F1-es programja, amit 14 órás kezdéssel a Formula–3-as időmérő edzés előz meg – mindkét eseményt élőzben közvetíti az M4 Sport.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8215979992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása