F1: Megint dominált a Mercedes, Pérez harmadik
Formula–1 2020: Osztrák Nagydíj – 2. szabadedzés

A második szabadedzésen sem talált legyőzőre a Mercedes a Red Bull Ringen, sőt a Red Bull is lemaradt. A Racing Pointnál viszont továbbra is van ok a bizakodásra.

m232608.jpg

Megingathatatlannak tűnik a pénteki nap alapján a Mercedes a Red Bull Ringen, ugyanis Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a második tréningen is magabiztosan bérelték ki az első két pozíciót, csakúgy, mint az első gyakorláson. A hatszoros világbajnok mintegy fél másodperccel javított délelőtti idején, 1:04.304-es körével majdnem két tizedet vert az utolsó percekben váltóproblémákra panaszkodó finn csapattársára. A két Ezüst Fekete Nyíl mögött azonban nem a Red Bull, hanem a Racing Point bukkant fel: Sergio Pérez az igen előkelő harmadik helyen zárt, a mexikói mellett a ferraris Sebastian Vettel, de még a renault-s Daniel Ricciardo is be tudott menni 1:05 alá.

A Red Bull látványosan visszaesett az FP1-hez képest, a mclarenes Lando Norris és a Racing Point-os Lance Stroll mögött zárva, a kavicságyat is megjárva Max Verstappen csak a nyolcadik időt autózta, míg az 1-es kanyarban megforgók névsorára feliratkozó Alexander Albon 13. lett, ahogyan az újonc Nicholas Latifinek, Bottasnak, Vettel és Grosjeannak is meggyűlt a baja a célegyenes végi kanyarral. Az első tíz sorrendje a Ferrari jövő évi párosával, Charles Leclerc-rel és Carlos Sainz-cal egészült ki.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pályaelhagyás miatt összesen négy mért időt törölt Kevin Magnussen és Kimi Räikkönen esetében. Mint azt korábban említettük, az utolsó két kanyarban eltávolította az autógyilkos hurkákat a csapatok alkatrészhiánnyal kapcsolatos aggodalmaira reagálva – ettől függetlenül a stewardok szigorú szemmel nézik majd, ha valaki a pálya kiszélesítésével szeretne ezredeket, századokat nyerni. Az időmérő edzésen egy-egy elvett körért már nagy árat fizethetnek a versenyzők.

Legközelebb már csak szombaton, a harmadik edzés alkalmával lép pályára a mezőny. Az utolsó, 60 perces gyakorlás délben kezdődik, ezt is élőben adja az M4 Sport.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4815980306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása