F1: Bottas meglepte Hamiltont az időmérőn, elvérzett a Ferrari
Formula–1 2020: Osztrák Nagydíj – Időmérő edzés

Hiába dominált az edzéseken Lewis Hamilton, Valtteri Bottas indulhat az élről az Osztrák Nagydíjon. Sebastian Vettel már a Q2-ben kiesett a Ferrarival, de Charles Leclerc is csak hetedik.

m232753.jpg 

November 30-a óta először rendeztek időmérő edzést a Formula–1-ben, ezzel folytatódott az Osztrák Nagydíj programja. A 18 perces Q1-ben Nicholas Latifi elsőként távozott a depóból a harmadik szabadedzésen történt balesetét követően – összerakták az FW43-ast, viszont nem tudott túl jutni a Q1-en a kanadai újonc, az utolsó helyről várhatja első nagydíját. Ellenben George Russell a 17. helyen megverte mindkét Alfa Romeo-versenyzőt, Antonio Giovinazzit és Kimi Räikkönent is. A hinwili és a grove-i csapattal együtt a haasos Kevin Magnussentől vettünk még búcsút.

Az élen Max Verstappen zárt a két mercedeses előtt, majd a Q2 végére Valtteri Bottas vette át  a vezetést, a finn már a tavalyi pole-időt is megközelítette 1:03.015-ös idejével, de a szabadedzéseket sorra behúzó Lewis Hamilton is 1:03-ával zárt. A befeketedett Ezüst Nyilakat ezúttal Verstappen csapattársa, Alexander Albon követte a harmadik helyen. A thai-brit versenyző lemaradása már 7 tized volt, de befért 1:04 alá Lando Norris (McLaren), Sergio Pérez (Racing Point) és Carlos Sainz (McLaren) is.

Eközben konghatnak a vészharangok Maranellóban: hajszálon múlt ugyanis, hogy mindkét autójával elvérezzen a Ferrari – Charles Leclerc épphogy továbbjutott, Sebastian Vettel viszont kiesett a 11. helyen. A négyszeres világbajnokkal egyetemben a két Alpha Tauri-s, Pierre Gasly és Danyiil Kvjat, a másfél év kihagyást követően, a Renault-val visszatérő Esteban Ocon, valamint Romain Grosjean (Haas) számára is befejeződött a kvalifikáció.

A Q3 első csörtéjében Bottas egy újabb pokoli gyors körrel üzent hadat Hamiltonnak, a finn immár benézett 1:03 alá is, kettejük mögé a két Red Bull és Sainz sorakozott fel. Második nekifutásra ráadásul tovább javított az első szektorban, ám a pálya második szakaszán lesodródott a pályáról a 77-es Mercedesszel. A finn hibáját azonban nem tudta kihasználni Lewis Hamilton, a brit 12 ezreddel maradt el végül az 1:02.939-es csúcstól, ami Bottas 12. F1-es pole pozícióját eredményezte.

A két Mercedes mögött Verstappen és Norris végzett, míg az egyetlen továbbjutott Ferrari még a harmadik sorba sem fért be, Charles Leclerc csupán a hetedik időt autózta, így Albon és Pérez is előle várhatja a piros lámpák kialvását. A monacói mögött Sainz, Stroll és Ricciardo felállásban sorakozhatnak fel a többiek.

71 kör vár vasárnap a mezőnyre, az év első F1-es nagydíja 15:10-kor rajtol magyar idő szerint. A versenyt élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5615981686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása