F2: Ilyen kemény szezonja nem lesz még egy a Ferrari-növendéknek

Édesapja elvesztését követően fájó szívvel vág neki az idei szezonnak, immár a Prema Formula–2-es versenyzőjeként a regnáló F3-as bajnok.

1018050444-lat-20200301-_31i8216-30.jpg

Miután tavaly behúzta a Formula–3-as bajnokságot, a Prema idén már az F2-ben versenyezteti Robert Shwartzmant, aki ennek ellenére élete legnehezebb szezonja előtt áll, miután néhány hónappal ezelőtt édesapja a koronavírus-járvány áldozata lett.

„Elég keménynek ígérkezik a versenynaptár, nagyon sok verseny jön majd egymás után” – utalt arra az orosz, hogy a következő 10 hétben nyolc fordulót és 16 versenyt tartanak. „A Formula–2-es ráadásul nem is a legkönnyebb, akár mentális, akár fizikai szempontból. Így ez kemény szezon lesz, talán a legkeményebb az életemben.”

„Fizikai szempontból kemény lesz egymás után három versenyhétvégét teljesíteni, remélhetőleg minden egyes hétvégére lesz időben tudunk majd regenerálódni. Számomra mentálisan is nehéz lesz, méghozzá nagyon, mert nem tudok, hol állunk, nincs elég tapasztalatom az autóval, és értelemszerűen időm sem volt arra, hogy kitanuljam. Rögtön hozni kell a jó eredményt, és természetesen igyekszem majd magamat motiválni” – mondta.

1018052105-lat-20200302-_r3i6298.jpg

Édesapjára, az 52 évesen elhunyt Mihailra kitérve elmondta, hogy még mindig felfoghatatlan számára az őt ért veszteség, de muszáj túltennie magát rajta: „Ő jelentette a legnagyobb dolgot, amit elveszíthettem az életemben, ennél nagyobb veszteséget el se tudok képzelni. Nyilvánvalóan rengeteg minden fog rá emlékeztetni, de erősnek kell lennem ahhoz, hogy másképp fogjam fel gondolatban, hogy a jó irányba tarthassak. Szóval ez nem fogja befolyásolni a teljesítményemet.”

Ebben az évben a 20 éves Ferrari-akadémista csapattársa Mick Schumacher lesz, a hétszeres Formula–1-es világbajnok fia. Shwartzman örül annak, hogy visszatérhet a pályára.

„Boldog vagyok a Premánál, elkezdhetek végre dolgozni, beszélni emberekkel, mesélni a történtekről, miközben teljes mértékben fókuszált és céltudatos maradok. Nagy dolgokat akarok elérni az életben. Magamért, az édesapámért, a családomért.”

via Motorsport Week

Fotó: Carl Bingham, Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9415979484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása