Gyászol az F3 bajnoka, koronavírusban meghalt az édesapja

Meghalt Mihail Shwartzman, a Formula–3-bajnok Robert Shwartzman édesapja, az 52 éves férfi halálát a koronavírus okozta.

1017397453-lat-20190320-mal03094.jpg

Pénteken, egy azóta törölt Instagram-bejegyzésben számolt be arról Robert Shwartzman, a Formula–3 tavalyi bajnoka, hogy édesapja elkapta a koronavírust. Úgy tudni, Mihail Shwartzman két hétnyi betegeskedés után szállították kórházba, ahol elkezdett javulni az állapota. Szombaton este azonban már a tragikus hír látott napvilágot: Shwartzman Instagram-oldalán tudatta, hogy az édesapja elhunyt, miután azt órákkal korábban nevelőcsapata és főtámogatója, az SMP Racing a Facebookon már megerősítette.

SMP Racing on Twitter

Ушёл из жизни Михаил Шварцман, отец нашего пилота Роберта Шварцмана. От каждого из нас мы выражаем соболезнования Роберту и всей его семье, и сделаем всё, что в наших силах, чтобы помочь Роберту справиться с этой утратой. #SMPRacing #RIP

PREMA on Twitter

Ciao Mikhail � You will be truly missed �

A halál okát pontosan nem erősítették meg, és a 20 éves versenyző sem nevezte meg, de az előzményeket tekintve egyértelműnek tűnik, hogy a koronavírus következtében hunyt el az 52 éves üzletember.

„Elsírom magamat, akárhányszor leírom ezeket a sorokat. Nem tudom elhinni, hogy itt hagytál minket. Nagyon sokat segítettél nekem életem és karrierem során, és nem már nem jutott időre, hogy ezt viszonozhassam neked. A világon a legjobb édesapa voltál, és az is maradsz. Imádlak, nagyon fogsz hiányozni nekem” – írta bejegyzésében az orosz.

I'm crying every time I'm writing this, I can't believe that you are gone. You helped me so much through my life and career and I didn't make it in time to pay you back. You were and you are the best Dad in the world, I love you and I will miss you so much......... #goodbyepapa #restinpeace

14.5k Likes, 1,316 Comments - Robert Shwartzman (@robertshwartzman) on Instagram: "I'm crying every time I'm writing this, I can't believe that you are gone. You helped me so much..."

Oroszország egyik leendő nagy tehetségének tartják Shwartzmant, aki 2014-ben kezdte formulaautós pályafutását. Egy évvel később már összetett harmadik helyet szerzett az olasz F4-es bajnokságban, csakúgy, mint 2017-ben a Formula Renault Európa-kupában, 2018-ban pedig a Formula–3-as Európa-bajnokságban. Tavaly a nemzetközi F3-ban ért fel a csúcsra, így a következő lépcsőfokot a Formula–2 jelentené a 2017 óta a Ferrari akadémiáján pallérozódó pilótának: debütálása egyelőre a világjárvány miatt tolódik, egyébként a Prema színeiben, Mick Schumacher csapattársaként mutatkozna be az F1 előszobájában.

Nem Shwartzman édesapja az egyetlen autósportos vonatkozású koronavírusos haláleset: magyar idő szerint vasárnap hajnalban ugyanis bejelentették, hogy Bob Lazier CART-versenyző is életet vesztette. Az 1981-es Indy 500-as verseny Év Újonca 81 éves korában halt meg, miután diagnosztizálták nála a COVID-19-et, sőt lélegeztetőgépre kellett kötni.

Bob Lazier, the racer with the perpetual smile who always seemed optimistic no matter the odds, has died at the age of 81. - go to racer.com for the full story - #indy500 #boblazier #scca #sccaclubracing

1,008 Likes, 19 Comments - RACER Magazine (@racermag) on Instagram: "Bob Lazier, the racer with the perpetual smile who always seemed optimistic no matter the odds, has..."

A Braking News Motorsport csapata ezúton szeretné őszinte részvétét kifejezni Mihail Shwartzman és Bob Lazier családjának, hozzátartozóinak és barátainak. Nyugodjanak békében!

Fotó: Malcolm Griffiths / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2915623558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása