Eldőlt, szeptemberben folytatódik a WRC

Végre a rali-világbajnokság 2020-as, koronavírushoz igazított versenynaptárát is bemutatták: kapásból egy új helyszínen tér vissza a mezőny.

ap-23dhe8ybn1w11_news.jpg

Azon bajnokságok közé tartozik a WRC, melyet szezon közben szakított félbe a koronavírus-járvány, a leállást megelőzően Monte-Carlóban, Svédországban és Mexikóban járt a mezőny. A három forduló után azonban meglehetősen ködös volt a rali-vb jövője; egyesek már a legrosszabb forgatókönyvre, vagyis a szezon törlésére készültek fel, mivel sorra csak a törölt, halasztott fordulókról érkeztek a hírek.

Csütörtökön végül megtört a csend, s bemutatták a módosított 2020-as versenynaptárt, melynek értelmében szeptember elején, Észtországban folytatódik a sorozat. Két szempontból is különleges lesz az új rali: egyrészt korábban még nem járt Észtországban a mezőny, másrészt hazai versenye lesz a regnáló világbajnok Ott Tänaknak.

Észtországot Törökország, Németország, Szardínia és Japán követi, vagyis nyolc versenyt nagy valószínűséggel megtartanak idén. Ugyanakkor a Japán Rali sorsa még kérdéses lehet az ottani óvintézkedések miatt, de a Reuters úgy tudja, a WRC szervezői Belgiummal is Horvátországgal is folytatnak tárgyalásokat.

Az alábbi menetrend szerint folytatódik a WRC 2020-as szezonja:

  • szeptember 4-6.: Észt Rali
  • szeptember 24-27.: Török Rali
  • október 15-18.: Német Rali
  • október 29. – november 1.: Szardíniai Rali
  • november 19-22.: Japán Rali

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3415979520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása