Tassi Attila lett az Esports WTCR első duplázója

Újabb magyar sikert hozott a virtuális WTCR-bajnokság, Szlovákiában Tassi Attila aratta le a babérokat, miután – pole-lal együtt – Yann Ehrlacher is szerzett egy futamgyőzelmet.

5ef889e06adb7.jpg

Az igazi szezon kezdetére még egészen szeptember közepéig várni kell, ellenben az Esports WTCR második, csak a valós világ hivatásos versenyzőit szerepeltető évadának harmadik versenyét vasárnap este tűzték műsorra. A Salzburgring és a Hungaroring után a Slovakiaring következett.

Ezúttal a Lynk&Co jobban muzsikált itt virtuálisan, mint tavaly a valóságban. Yann Ehrlacher ugyanis megszerezte a pole-t, majd rajt-cél győzelemmel mért kiütéses vereséget riválisaira az első futamon. Jól helyezkedett a rajtnál Michelisz is, ám csak a negyedik helyen futott be az akkor kiharcolt második helyett, mivel Esteban Guerrieri és Niels Langeveld is fogást talált rajta végül, így az argentin és a holland „állhatott” dobogóra. A tavalyi világkupagyőztes, honfitársaival, Tassi Attilával és Boldizs Bencével egyetemben értékes pontokkal gazdagodott – a Münnich Motorsport pilótáját az ötödik, a Zengő Motorsportét pedig a kilencedik helyen intette le a virtuális kockás zászló.

04-yann-ehrlacher-wins-race-1.jpg

A fordított rajtrács értelmében a második verseny rajtját Tassi Attila várhatta az élről, de remekül rajtolt Boldizs is, ám a világkupás bemutatkozás előtt álló cuprás az első kanyarból rosszul jött ki Tiago Monteiro ügyködése révén, így második helyett csak ötödikként folytathatta. Később Monteiro is pozíciókat veszített, egészen a 10. pozícióig esett vissza a portugál.

Ehrlacher példáját követve, Tassi is rajt-cél sikerrel távozhatott az e-Slovakiaringről, ezzel ő lett a virtuális kiírás első duplázója, amiért – mint arra a versenyt követő nyilatkozatában is utalt viccesen – jön Monteirónak egy sörrel a rajtnál ellátott testőri szolgálatért, míg Michelisz ötödik lett, Boldizs meg egy újabb 9. helyet gyűjtött be. A második helyen a spanyol Mikel Azcona, harmadikként pedig a hazai pályán szimulátorozó Mat’o Homola ért célba.

03-attila-tassi-leads-pre-season-wtcr-race-2.jpg

Miután az ezüstérmét egy negyedik hellyel is kiegészítette a második futamon, Esteban Guerrieri átvette a vezetést a pontversenyben, de 99 pontjától mindössze 4-gyel van elmaradva Homola, míg a harmadik-negyedik pozícióban Ehrlacher és Michelisz 10-10 egységnyi hátrányban követi az argentint, de Tassi is felzárkózott már az ötödik helyre, az ő lemaradása 16 pont. Ránézésre Boldizs jó viszonyt ápol a számmisztikával: a változatosság kedvéért a tabellán is a kilencedik helyet foglalja el, pontjainak száma pedig összhangban van a rajtszámával, vagyis 55 egység szerepel a neve mellett.

A következő fordulót Ningbóban futották a versenyzők, a Kínában rendezett futamok szokás szerint vasárnap késő este kerülnek adásba, ezúttal 23 órás kezdéssel.

02-norbert-michelisz-leads-esteban-guerrieri-nestor-girolami-niels-langeveld-and-mikel-azcona.jpg

Itt nézhető vissza a szlovákiai Esports WTCR-forduló:

Fotó: FIA WTCR Media, David Noels / Honda Pro Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2215973018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása