A magyar autósportnak is kedvezhet a hajdúnánási MotoGP-pálya

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke azt MTI-nek azt nyilatkozta, a hazai autósportnak is hasznos, hogy Hajdúnánáson MotoGP-pálya épül.

swift_cup_molnar.jpg

Mint azt a múlt hétvégén bejelentették, a kelet-magyarországi Hajdúnánáson építik meg hazánk MotoGP-pályát, a Dorna Sports-cal aláírt szerződés értelmében pedig 2023-tól nyolc éven át Magyarország is része lesz a gyorsaságimotoros-világbajnokság versenynaptárának. Az új versenypálya érkezését örömmel fogadta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke is.

„Az MNASZ elnökeként számomra nagy öröm, hogy Palkovics László miniszter úr személyében elhivatott kormánybiztosa is van az autó- és motorsportnak, és külön megtiszteltetés volt számomra, hogy a fejlesztési stratégia kidolgozásában a miniszter úr felkérése alapján együtt dolgoztunk” – mondta az MTI-nek.

Megjegyezte, hogy amikor 2015-ben elnökké választották, többek között azt a célt tűzte ki, hogy a sportágat és annak szakmai vezetését megújítsa és új szintre emelje, ennek eredményeként pedig a tehetséges fiatalok sportértéke és a sportágban lévő lehetőségek felkeltik a kormányzat figyelmét.

dsc_6947.jpg

A kép jobb oldalán Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke, Nagy Dániel túraautó-versenyzővel.

„Az elmúlt években rengeteg munkát fektettünk abba, hogy nemzetközi versenysorozatok futamait hozzuk Magyarországra, a nemzetközi szövetségben jelentősen növeljük a magyar szakemberek részvételét, gondoskodjunk az eredményes és sikeres utánpótlás-nevelésről, valamint olyan szakmai fejlesztéseket hajtsunk végre, amelyekkel jó helyzetbe hozhatjuk a hazai autósportot” – tette hozzá, továbbá hangoztatta, hogy az elmúlt években a szövetségben végrehajtott megújulás elengedhetetlen volt a kormány autó- és motorsport stratégiájának alapjaihoz.

„A MotoGP Magyarországra hozatala a mi sportágunknak is jó lehetőség, mivel a világ összes MotoGP-pályáján szerveznek autóversenyeket is” – érvelt arra utalva, hogy a magyar autósportnak is hasznára válhat a leendő MotoGP-pálya. Szerinte az ország keleti része az autósport számára is kiemelt jelentőségű, többek között emiatt is választották a rali Európa-bajnoki futam helyszínének Nyíregyházát.

Fotó: Hungaroring Média

Forrás: MTI
Szerkesztette: Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5915911392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása