F1: Ezeket a gumikat küldi a Pirelli az európai fordulókra

A megszokott gumikiosztásokhoz képest némi csavart jelent, hogy a két brit hétvégén két különböző paletta mellett kell helytállniuk a csapatoknak.

barcelona-t02-thursday24.jpg

Mint az a múlt héten bemutatott módosított versenynaptárból kiderült, július elején, Ausztriában rajtol majd el a 2020-as Formula–1-es szezon, miután a koronavírus-járvány miatt tíz versenyt kellett halasztani vagy törölni a versenynaptárból.

Csütörtökön pedig a Pirelli tudatta, hogy az átdolgozott naptárban egyelőre megnevezett nyolc fordulóra mely abroncsait viszi el. Fontos dolgokat tisztázott a gumibeszállító kommünikéje, részben a pletykákat is megerősítette – amellett, hogy a leglágyabb, C5-ös gumi Európában egyáltalán nem kerül elő, további érdekesség, hogy a két Brit Nagydíj hétvégéin két különböző palettából válogathatnak a csapatok. Az egyiken a C1-es, a másikon a C4-es keverékű abroncsot lehet majd használni a C2-esen és a C3-ason túl. A két osztrák hétvégén viszont ugyanaz, a második silverstone-i hétvégéével, valamint a Magyar Nagydíjéval megegyező lesz a felhozatal.

Minden további információra a mellékelt infografika világít rá:

nominations-en.jpg

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3715804578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása