F1-es meglepetéshelyszín esett ki a MotoGP naptárából

Miközben a Formula–1-ben egy második Olasz Nagydíjat tervez rendezni Mugellóban, addig a MotoGP úgy döntött, hogy az egyikről letesz az idei évre.

ap-1zh94h4z12111_news.jpg

Továbbra sem adták ki a MotoGP végleges versenynaptárát, ellenben az már eldőlt, hogy idén nem rendezik meg az Olasz Nagydíjat, ezzel pedig szintén egy hosszú sorozat szakad meg, mivel 1991 óta minden évben ellátogatott Mugellóba a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye – olvasható a motogp.com-on közzétett bejelentésben.

Annak ellenére, hogy a MotoGP-ben továbbra is a versenyek törlésénél tartanak – csakúgy mint a WRC-ben –, sajtóértesülések szerint július második felében elrajtol a 2020-as szezon, július 19-én és 26-án is Jerezben rendezhetnek futamot. Ugyanakkor az már eldőlt, hogy Mugello mellett Katar – viszont a Moto2 és a Moto3 idénye már elrajtolt a losaili pályán –, Hollandia Németország, Finnország, Nagy-Britannia, Ausztrália és Japán is kimarad a menetrendből.

Ezzel szemben érdekesség, hogy az elmúlt napok spekulációi szerint a Formula–1 éppen Mugellót vette célba, ahová a Ferrari 1000. nagydíját tervezik, egyúttal egy második Olasz Nagydíjat a versenynaptárba. Hogy esetleg az F1-es tervek közrejátszottak-e a MotoGP-verseny törlésében, egyelőre nem tisztázott.

Viszont azt még korai kijelenteni, hogy a MotoGP idén már egyáltalán nem látogat el Olaszországba, mivel úgy tudni, hogy a San Marinó-i Nagydíjnak otthont adó Misano része az átalakított, európaiasított kalendáriumnak.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815784554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása